Ryžové rezance s bravčovým mäsom a hubami shiitake
Jednoduchý pokrm na japonský spôsob.
recept,fotorecept,ryžové rezance,huby shiitake sušené,bravčové stehno,zázvor koreň,Cestoviny,Bezlepkové,Bezlaktózové
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 250 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
huby shiitake sušené | 10 | kusov | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
ryžové rezance | 250 | gramov | |
sójová omáčka | - | ||
zázvor koreň | 10 | gramov |
Recept
1.
ryžové rezance 250 gramov
Rezance vložíme na 7 minút do horúcej vody. Potom ako rezance scedíme, prepláchneme ich studenou vodou.
2.
huby shiitake sušené 10 kusov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov • bravčové stehno 250 gramov • cesnak 3 strúčiky • zázvor koreň 10 gramov • sójová omáčka • korenie čierne mleté
Huby necháme odstáť 8 minút v horúcej vode. Na panvici zohrejeme olej, opražíme cibuľku a mäso nakrájané na rezance. Hneď ako sa mäso zatiahne, pridáme huby, prelisovaný cesnak, nadrobno posekaný ďumbier. Dusíme do zmäknutia mäsa. Ochutíme sójovou omáčkou a korením.
Dobrú chuť!