RECEPTY

Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.

recept,fotorecept,hovädzia roštenka,pasta z čiernej fazule,cestoviny - Špagety celozrnné,Cestoviny,Kórejská kuchyňa,Čínska kuchyňa,Bezlaktózové

Cestoviny

Kórejská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cestoviny - Špagety celozrnné600gramov
cibuľa100gramov
cuketa100gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
hovädzia roštenka400gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej repkový5polievkových lyžíc
pasta z čiernej fazule6polievkových lyžíc
reďkovka biela100gramov
semienka sezamové2polievkové lyžice
soľ½čajovej lyžičky
uhorka šalátová1kus
voda700mililitrov
voda2litre
zemiaky100gramov
škrob zemiakový2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

hovädzia roštenka 400 gramov  olej repkový 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Mäso si nakrájame na malé kúsky a prudko osmažíme na rozpálenom oleji vo woku dozlatova.

2. 

zemiaky 100 gramov  cibuľa 100 gramov  cuketa 100 gramov  reďkovka biela 100 gramov

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

3. 

Zeleninu pridáme k mäsu.

4. 

Všetko spolu opekáme za občasného premiešania.

5. 

olej repkový 2 polievkové lyžice

V strede panvice si spravíme kruhové miesto a nalejeme trochu oleja.

6. 

pasta z čiernej fazule 6 polievkových lyžíc

Pastu pražíme na oleji za občasného miešania asi minútu.

7. 

Pastu zmiešame so zvyšným obsahom panvice.

8. 

voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pridáme vodu, alebo vývar, ochutíme cukrom, premiešame a dusíme prikryté asi 10 minút.

9. 

škrob zemiakový 2 čajové lyžičky  voda 200 mililitrov

Škrob rozmiešame vo vode ...

10. 

... a postupne vmiešame do variacej sa omáčky, ktorá po chvíli zhustne a je pripravená na servírovanie.

11. 

semienka sezamové 2 polievkové lyžice

Sezamové semienka krátko opražíme na suchej panvičke.

12. 

uhorka šalátová 1 kus  cestoviny - Špagety celozrnné 600 gramov  voda 2 litre  soľ ½ čajovej lyžičky

Servírujeme s uvarenými cestovinami, alebo s ryžou. Ozdobíme uhorkou a opraženými sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies