svetvomne.sk

Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

     

Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cestoviny - špagety celozrnné600gramov
Cibuľa100gramov
Cuketa100gramov
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Hovädzia roštenka400gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Olej repkový5polievkových lyžíc
Pasta z čiernej fazule6polievkových lyžíc
Reďkovka biela100gramov
Semienka sezamové2polievkové lyžice
Soľ½čajovej lyžičky
Uhorka šalátová1kus
Voda700mililitrov
Voda2litre
Zemiaky100gramov
Škrob zemiakový2čajové lyžičky

1. 

hovädzia roštenka 400 g  olej repkový 3 PL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Mäso si nakrájame na malé kúsky a prudko osmažíme na rozpálenom oleji vo woku dozlatova.

2. 

zemiaky 100 g  cibuľa 100 g  cuketa 100 g  reďkovka biela 100 g

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

3. 

Zeleninu pridáme k mäsu.

4. 

Všetko spolu opekáme za občasného premiešania.

5. 

olej repkový 2 PL

V strede panvice si spravíme kruhové miesto a nalejeme trochu oleja.

6. 

pasta z čiernej fazule 6 PL

Pastu pražíme na oleji za občasného miešania asi minútu.

7. 

Pastu zmiešame so zvyšným obsahom panvice.

8. 

voda 500 ml  cukor kryštálový 1 PL

Pridáme vodu, alebo vývar, ochutíme cukrom, premiešame a dusíme prikryté asi 10 minút.

9. 

škrob zemiakový 2 ČL  voda 200 ml

Škrob rozmiešame vo vode ...

10. 

... a postupne vmiešame do variacej sa omáčky, ktorá po chvíli zhustne a je pripravená na servírovanie.

11. 

semienka sezamové 2 PL

Sezamové semienka krátko opražíme na suchej panvičke.

12. 

uhorka šalátová 1 ks  cestoviny - Špagety celozrnné 600 g  voda 2 l  soľ ½ ČL

Servírujeme s uvarenými cestovinami, alebo s ryžou. Ozdobíme uhorkou a opraženými sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť