Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.
recept,fotorecept,hovädzia roštenka,pasta z čiernej fazule,cestoviny - Špagety celozrnné,Cestoviny,Bezlaktózové,Kórejská kuchyňa,Čínska kuchyňa
Cestoviny
Kórejská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
| cestoviny - Špagety celozrnné | 600 2070 | gramov kcal | |
| cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
| cuketa | 100 18 | gramov kcal | |
| cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
| hovädzia roštenka | 400 492 | gramov kcal | |
| korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
| olej repkový | 5 675 | polievkových lyžíc kcal | |
| pasta z čiernej fazule | 6 167 | polievkových lyžíc kcal | |
| reďkovka biela | 100 22 | gramov kcal | |
| semienka sezamové | 2 172 | polievkové lyžice kcal | |
| soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| uhorka šalátová | 1 ?? | kus kcal | |
| voda | 700 0 | mililitrov kcal | |
| voda | 2 0 | litre kcal | |
| zemiaky | 100 92 | gramov kcal | |
| škrob zemiakový | 2 8 | čajové lyžičky kcal | 
Recept
1.
hovädzia roštenka 400 gramov • olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Mäso si nakrájame na malé kúsky a prudko osmažíme na rozpálenom oleji vo woku dozlatova.

2.
zemiaky 100 gramov • cibuľa 100 gramov • cuketa 100 gramov • reďkovka biela 100 gramov
Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

3.
Zeleninu pridáme k mäsu.

4.
Všetko spolu opekáme za občasného premiešania.

5.
olej repkový 2 polievkové lyžice
V strede panvice si spravíme kruhové miesto a nalejeme trochu oleja.

6.
pasta z čiernej fazule 6 polievkových lyžíc
Pastu pražíme na oleji za občasného miešania asi minútu.

7.
Pastu zmiešame so zvyšným obsahom panvice.

8.
voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Pridáme vodu, alebo vývar, ochutíme cukrom, premiešame a dusíme prikryté asi 10 minút.


10.
... a postupne vmiešame do variacej sa omáčky, ktorá po chvíli zhustne a je pripravená na servírovanie.


12.
uhorka šalátová 1 kus • cestoviny - Špagety celozrnné 600 gramov • voda 2 litre • soľ ½ čajovej lyžičky
Servírujeme s uvarenými cestovinami, alebo s ryžou. Ozdobíme uhorkou a opraženými sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!

























