Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule
Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.
recept,fotorecept,hovädzia roštenka,pasta z čiernej fazule,cestoviny - Špagety celozrnné,Cestoviny,Bezlaktózové,Kórejská kuchyňa,Čínska kuchyňa
Cestoviny
Kórejská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Špagety celozrnné | 600 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cuketa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
hovädzia roštenka | 400 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej repkový | 5 | polievkových lyžíc | |
pasta z čiernej fazule | 6 | polievkových lyžíc | |
reďkovka biela | 100 | gramov | |
semienka sezamové | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
uhorka šalátová | 1 | kus | |
voda | 700 | mililitrov | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 100 | gramov | |
škrob zemiakový | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
hovädzia roštenka 400 gramov • olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Mäso si nakrájame na malé kúsky a prudko osmažíme na rozpálenom oleji vo woku dozlatova.
2.
zemiaky 100 gramov • cibuľa 100 gramov • cuketa 100 gramov • reďkovka biela 100 gramov
Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
3.
Zeleninu pridáme k mäsu.
4.
Všetko spolu opekáme za občasného premiešania.
5.
olej repkový 2 polievkové lyžice
V strede panvice si spravíme kruhové miesto a nalejeme trochu oleja.
6.
pasta z čiernej fazule 6 polievkových lyžíc
Pastu pražíme na oleji za občasného miešania asi minútu.
7.
Pastu zmiešame so zvyšným obsahom panvice.
8.
voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Pridáme vodu, alebo vývar, ochutíme cukrom, premiešame a dusíme prikryté asi 10 minút.
10.
... a postupne vmiešame do variacej sa omáčky, ktorá po chvíli zhustne a je pripravená na servírovanie.
12.
uhorka šalátová 1 kus • cestoviny - Špagety celozrnné 600 gramov • voda 2 litre • soľ ½ čajovej lyžičky
Servírujeme s uvarenými cestovinami, alebo s ryžou. Ozdobíme uhorkou a opraženými sezamovými semienkami.
Dobrú chuť!