Mrkvová ostro-kyslá polievka

recept,fotorecept,mrkva,tofu údené,Zeleninové polievky,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Čínska kuchyňa
Kategórie
Zeleninové polievky › Čínska kuchyňa › Bezlepkové › Bezlaktózové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Mrkva ›Ingrediencie
Ingrediencie
bujón hovädzí | 20 33 | gramov kcal | |
chilli paprička sušená | 0 ?? | kcal | |
huby sušené čínska zmes | 10 ?? | gramov kcal | |
mrkva | 250 113 | gramov kcal | |
ocot | 4 26 | polievkové lyžice kcal | |
tofu údené | 150 237 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 1 2210 | liter kcal | |
voda | 1 221 | deciliter kcal | |
škrob zemiakový | 3 12 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
voda 1 liter • bujón hovädzí 20 gramov • huby sušené čínska zmes 10 gramov • mrkva 250 gramov • chilli paprička sušená
Do hrnca dáme varit vodu, bujóny (alebo vývar) a hríby. Pridáme mrkvu nakrájanú na menšie kúsky alebo tenké kolieska. Chilli papričku nakrájame na drobno a pridáme do varenia.

2.
tofu údené 150 gramov • ocot 4 polievkové lyžice
Po cca 15 min. varenia, keď mrkva zmäkne, pridáme údené tofu a ocot podľa chuti.
3.
škrob zemiakový 3 čajové lyžičky • voda 1 deciliter • vajce slepačie 1 kus
Škrob rozmiešame v miske s malým množstvom vody a vmiešame do hrnca k polievke. Na koniec za pomalého miešania vlejeme rozmixované vajce.
Dobrú chuť!