RECEPTY

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Mrkvová ostro-kyslá polievka

recept,fotorecept,mrkva,tofu údené,Zeleninové polievky,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polievky

Čínska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón hovädzí20gramov
chilli paprička sušená-
huby sušené čínska zmes10gramov
mrkva250gramov
ocot4polievkové lyžice
tofu údené150gramov
vajce slepačie1kus
voda1liter
voda1deciliter
škrob zemiakový3čajové lyžičky

 

Recept

1. 

voda 1 liter  bujón hovädzí 20 gramov  huby sušené čínska zmes 10 gramov  mrkva 250 gramov  chilli paprička sušená

Do hrnca dáme varit vodu, bujóny (alebo vývar) a hríby. Pridáme mrkvu nakrájanú na menšie kúsky alebo tenké kolieska. Chilli papričku nakrájame na drobno a pridáme do varenia.

2. 

tofu údené 150 gramov  ocot 4 polievkové lyžice

Po cca 15 min. varenia, keď mrkva zmäkne, pridáme údené tofu a ocot podľa chuti.

3. 

škrob zemiakový 3 čajové lyžičky  voda 1 deciliter  vajce slepačie 1 kus

Škrob rozmiešame v miske s malým množstvom vody a vmiešame do hrnca k polievke. Na koniec za pomalého miešania vlejeme rozmixované vajce.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies