Kapustovo-paradajková polievka
Chutná hustá polievka, plná zdravej zeleniny, ktorú obľubujú nielen deti, ale aj dospelí.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Zeleninové polievky,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky Sezónne recepty Bezlepkové Bezlaktózové Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená)
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 70 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
kapusta hlávková biela | 500 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
ocot | - | ||
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
slanina oravská | 70 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1250 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
slanina oravská 70 gramov • cibuľa 70 gramov
Slaninu pokrájame na kocky a osmažíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na slaninke ju krátko opečieme.
3.
cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Pridáme ju do hrnca, prisypeme cukor, osolíme, posypeme rascou a premiešame. Zakryjeme a 10 minút podusíme.
5.
voda 1250 mililitrov
Pridáme ich ku kapuste, premiešame a zalejeme vodou. Privedieme do varu a varíme 20 minút pod pokrievkou.
7.
paradajkový pretlak 500 gramov • ocot
Do kapusty prilejeme paradajkový pretlak, pridáme paradajky, všetko spolu premiešame a prevaríme. Podľa chuti môžeme pridať lyžicu octu.
Dobrú chuť!