svetvomne.sk

Kapustovo-paradajková polievka

    

Chutná hustá polievka, plná zdravej zeleniny, ktorú obľubujú nielen deti, ale aj dospelí.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa70gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
kapusta hlávková biela500gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
ocot-
paradajkový pretlak500gramov
paradajky sterilizované400gramov
slanina oravská70gramov
soľ1čajová lyžička
voda1250mililitrov
zemiaky500gramov

1. 

slanina oravská 70 gramov  cibuľa 70 gramov

Slaninu pokrájame na kocky a osmažíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na slaninke ju krátko opečieme.

2. 

kapusta hlávková biela 500 gramov

Kapustu nakrájame a nasekáme nožom na malé kúsky.

3. 

cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

Pridáme ju do hrnca, prisypeme cukor, osolíme, posypeme rascou a premiešame. Zakryjeme a 10 minút podusíme.

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame na malé kocky.

5. 

voda 1250 mililitrov

Pridáme ich ku kapuste, premiešame a zalejeme vodou. Privedieme do varu a varíme 20 minút pod pokrievkou.

6. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Paradajky z konzervy nakrájame nadrobno.

7. 

paradajkový pretlak 500 gramov  ocot

Do kapusty prilejeme paradajkový pretlak, pridáme paradajky, všetko spolu premiešame a prevaríme. Podľa chuti môžeme pridať lyžicu octu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť