svetvomne.sk

Paradajková polievka

     

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bazalka
Bobkový list3kusy
Cukor kryštálový4polievkové lyžice
Ocot1polievková lyžica
Paradajkový pretlak500mililitrov
Paradajky sterilizované400gramov
Ryža
Smotana kyslá (14-18% tuku)
Soľ1čajová lyžička
Syr tvrdý
Vločky ovsené
Voda750mililitrov

1. 

paradajky sterilizované 400 g  paradajkový pretlak 500 ml  bobkový list 3 ks  voda 750 ml  soľ 1 ČL  cukor kryštálový 4 PL  ocot 1 PL

Na jemno pokrájané paradajky z konzervy s pretlakom v ktorom sú konzervované, paradajkový pretlak, bobkový list a vodu zmiešame, privedieme do varu a 10 minút povaríme. Ochutíme soľou, kryštálovým cukrom, octom a minútku prevaríme. Ochutnáme a podľa chuti ešte prisladíme, prisolíme alebo pridáme viac octu.

2. 

syr tvrdý  smotana kyslá (14-18% tuku)  bazalka  vločky ovsené  ryža

Porcie polievky ozdobíme strúhaným syrom alebo lyžicou kyslej smotany. Podľa chuti môžeme pridať lístky čerstvej bazalky.
Obmena: Do hotovej polievky môžeme pridať uvarené ovsené vločky alebo varenú ryžu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť