svetvomne.sk

Paradajková polievka

    

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
bazalka-
bobkový list3kusy
cukor kryštálový4polievkové lyžice
ocot1polievková lyžica
paradajkový pretlak500mililitrov
paradajky sterilizované400gramov
ryža-
smotana kyslá (14-18% tuku)-
soľ1čajová lyžička
syr tvrdý-
vločky ovsené-
voda750mililitrov

1. 

paradajky sterilizované 400 gramov  paradajkový pretlak 500 mililitrov  bobkový list 3 kusy  voda 750 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  ocot 1 polievková lyžica

Na jemno pokrájané paradajky z konzervy s pretlakom v ktorom sú konzervované, paradajkový pretlak, bobkový list a vodu zmiešame, privedieme do varu a 10 minút povaríme. Ochutíme soľou, kryštálovým cukrom, octom a minútku prevaríme. Ochutnáme a podľa chuti ešte prisladíme, prisolíme alebo pridáme viac octu.

2. 

syr tvrdý  smotana kyslá (14-18% tuku)  bazalka  vločky ovsené  ryža

Porcie polievky ozdobíme strúhaným syrom alebo lyžicou kyslej smotany. Podľa chuti môžeme pridať lístky čerstvej bazalky.
Obmena: Do hotovej polievky môžeme pridať uvarené ovsené vločky alebo varenú ryžu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť