Paradajková polievka
Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.
recept,fotorecept,paradajky sterilizované,paradajkový pretlak,Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
bobkový list | 3 | kusy | |
cukor kryštálový | 4 | polievkové lyžice | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
paradajkový pretlak | 500 | mililitrov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
ryža | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr tvrdý | - | ||
vločky ovsené | - | ||
voda | 750 | mililitrov |
Recept
1.
paradajky sterilizované 400 gramov • paradajkový pretlak 500 mililitrov • bobkový list 3 kusy • voda 750 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • ocot 1 polievková lyžica
Na jemno pokrájané paradajky z konzervy s pretlakom v ktorom sú konzervované, paradajkový pretlak, bobkový list a vodu zmiešame, privedieme do varu a 10 minút povaríme. Ochutíme soľou, kryštálovým cukrom, octom a minútku prevaríme. Ochutnáme a podľa chuti ešte prisladíme, prisolíme alebo pridáme viac octu.
2.
syr tvrdý • smotana kyslá (14-18% tuku) • bazalka • vločky ovsené • ryža
Porcie polievky ozdobíme strúhaným syrom alebo lyžicou kyslej smotany. Podľa chuti môžeme pridať lístky čerstvej bazalky.
Obmena: Do hotovej polievky môžeme pridať uvarené ovsené vločky alebo varenú ryžu.
Dobrú chuť!