Paradajková polievka

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.
recept,fotorecept,paradajky sterilizované,paradajkový pretlak,Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky ›Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 0 ?? | kcal | |
bobkový list | 3 ?? | kusy kcal | |
cukor kryštálový | 4 242 | polievkové lyžice kcal | |
ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
paradajkový pretlak | 500 340 | mililitrov kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
ryža | 0 ?? | kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
vločky ovsené | 0 ?? | kcal | |
voda | 750 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
paradajky sterilizované 400 gramov • paradajkový pretlak 500 mililitrov • bobkový list 3 kusy • voda 750 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • ocot 1 polievková lyžica
Na jemno pokrájané paradajky z konzervy s pretlakom v ktorom sú konzervované, paradajkový pretlak, bobkový list a vodu zmiešame, privedieme do varu a 10 minút povaríme. Ochutíme soľou, kryštálovým cukrom, octom a minútku prevaríme. Ochutnáme a podľa chuti ešte prisladíme, prisolíme alebo pridáme viac octu.

2.
syr tvrdý • smotana kyslá (14-18% tuku) • bazalka • vločky ovsené • ryža
Porcie polievky ozdobíme strúhaným syrom alebo lyžicou kyslej smotany. Podľa chuti môžeme pridať lístky čerstvej bazalky.
Obmena: Do hotovej polievky môžeme pridať uvarené ovsené vločky alebo varenú ryžu.

Dobrú chuť!