Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 0 ?? | kcal | |
bravčové mleté mäso | 500 1300 | gramov kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 2 121 | polievkové lyžice kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 48 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
ocot | 3 19 | polievkové lyžice kcal | |
paradajkový pretlak | 500 340 | mililitrov kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
rožok grahamový | 2 ?? | kusy kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 550 0 | mililitrov kcal | |
škrob kukuričný | 1 55 | polievková lyžica kcal |
Recept
1. Mäsové guľky
rožok grahamový 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • cibuľa 100 gramov
Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme odstáť. Konce rožkov nepoužívame - nedajú sa dobre rozmočiť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu.

2.
vajce slepačie 2 kusy • bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ • korenie čierne mleté • strúhanka • múka hladká
K rozmočeným rožkom pridáme vajcia, cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky. Tvarujeme guľky, obalíme ich v hladkej múke a kladieme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

3.
Pečieme v rúre na strednom stupni 40 minút.

4. Paradajková omáčka
voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • ocot 3 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • bobkový list • paradajkový pretlak 500 mililitrov • paradajky sterilizované 400 gramov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica • voda 50 mililitrov
Vodu s cukrom, soľou, octom a bobkovým listom privedieme do varu. Vlejeme paradajkový pretlak, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a všetko spolu uvaríme. Kukuričný škrob, alebo múku rozmiešame vo vode a za stáleho miešania vlejeme do omáčky. Necháme prejsť varom. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne docukriť či pridať ocot.

5.
Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!