svetvomne.sk

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

    

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
bobkový list-
bravčové mleté mäso500gramov
cibuľa100gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
korenie čierne mleté-
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká-
ocot3polievkové lyžice
paradajkový pretlak500mililitrov
paradajky sterilizované400gramov
rožok grahamový2kusy
soľ-
soľ½čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie2kusy
voda550mililitrov
škrob kukuričný1polievková lyžica

1. Mäsové guľky

rožok grahamový 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cibuľa 100 gramov

Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme odstáť. Konce rožkov nepoužívame - nedajú sa dobre rozmočiť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu.

Mäsové guľky

2. 

vajce slepačie 2 kusy  bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ  korenie čierne mleté  strúhanka  múka hladká

K rozmočeným rožkom pridáme vajcia, cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky. Tvarujeme guľky, obalíme ich v hladkej múke a kladieme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

3. 

Pečieme v rúre na strednom stupni 40 minút.

4. Paradajková omáčka

voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  ocot 3 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  bobkový list  paradajkový pretlak 500 mililitrov  paradajky sterilizované 400 gramov  škrob kukuričný 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov

Vodu s cukrom, soľou, octom a bobkovým listom privedieme do varu. Vlejeme paradajkový pretlak, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a všetko spolu uvaríme. Kukuričný škrob, alebo múku rozmiešame vo vode a za stáleho miešania vlejeme do omáčky. Necháme prejsť varom. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne docukriť či pridať ocot.

Paradajková omáčka

5. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť