RECEPTY

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

0

??

kcal

bravčové mleté mäso

500

1300

gramov

kcal

cibuľa

100

44

gramov

kcal

cukor kryštálový

2

121

polievkové lyžice

kcal

korenie čierne mleté

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

múka hladká

0

??

kcal

ocot

3

19

polievkové lyžice

kcal

paradajkový pretlak

500

340

mililitrov

kcal

paradajky sterilizované

400

92

gramov

kcal

rožok grahamový

2

??

kusy

kcal

soľ

0

??

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

strúhanka

0

??

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

voda

550

0

mililitrov

kcal

škrob kukuričný

1

55

polievková lyžica

kcal

 

Recept

1. Mäsové guľky

rožok grahamový 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cibuľa 100 gramov

Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme odstáť. Konce rožkov nepoužívame - nedajú sa dobre rozmočiť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu.

Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a...

2. 

vajce slepačie 2 kusy  bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ  korenie čierne mleté  strúhanka  múka hladká

K rozmočeným rožkom pridáme vajcia, cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky. Tvarujeme guľky, obalíme ich v hladkej múke a kladieme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

K rozmočeným rožkom pridáme vajcia, cibuľu,...

3. 

Pečieme v rúre na strednom stupni 40 minút.

Pečieme v rúre na strednom stupni 40 minút....

4. Paradajková omáčka

voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  ocot 3 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  bobkový list  paradajkový pretlak 500 mililitrov  paradajky sterilizované 400 gramov  škrob kukuričný 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov

Vodu s cukrom, soľou, octom a bobkovým listom privedieme do varu. Vlejeme paradajkový pretlak, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a všetko spolu uvaríme. Kukuričný škrob, alebo múku rozmiešame vo vode a za stáleho miešania vlejeme do omáčky. Necháme prejsť varom. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne docukriť či pridať ocot.

Vodu s cukrom, soľou, octom a bobkovým listom...

5. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Podávame s varenými zemiakmi....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť