svetvomne.sk

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list
Bravčové mleté mäso500gramov
Cibuľa100gramov
Cukor kryštálový2polievkové lyžice
Korenie čierne mleté
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Múka hladká
Ocot3polievkové lyžice
Paradajkový pretlak500mililitrov
Paradajky sterilizované400gramov
Rožok grahamový2kusy
Soľ
Soľ½čajovej lyžičky
Strúhanka
Vajce slepačie2kusy
Voda550mililitrov
Škrob kukuričný1polievková lyžica

1. Mäsové guľky

rožok grahamový 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  cibuľa 100 g

Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme odstáť. Konce rožkov nepoužívame - nedajú sa dobre rozmočiť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu.

Mäsové guľky

2. 

vajce slepačie 2 ks  bravčové mleté mäso 500 g  soľ  korenie čierne mleté  strúhanka  múka hladká

K rozmočeným rožkom pridáme vajcia, cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky. Tvarujeme guľky, obalíme ich v hladkej múke a kladieme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

3. 

Pečieme v rúre na strednom stupni 40 minút.

4. Paradajková omáčka

voda 500 ml  cukor kryštálový 2 PL  ocot 3 PL  soľ ½ ČL  bobkový list  paradajkový pretlak 500 ml  paradajky sterilizované 400 g  škrob kukuričný 1 PL  voda 50 ml

Vodu s cukrom, soľou, octom a bobkovým listom privedieme do varu. Vlejeme paradajkový pretlak, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a všetko spolu uvaríme. Kukuričný škrob, alebo múku rozmiešame vo vode a za stáleho miešania vlejeme do omáčky. Necháme prejsť varom. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne docukriť či pridať ocot.

Paradajková omáčka

5. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť