Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | - | ||
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
korenie čierne mleté | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
ocot | 3 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 500 | mililitrov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
rožok grahamový | 2 | kusy | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 550 | mililitrov | |
škrob kukuričný | 1 | polievková lyžica |
Recept
1. Mäsové guľky
rožok grahamový 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • cibuľa 100 gramov
Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme odstáť. Konce rožkov nepoužívame - nedajú sa dobre rozmočiť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu.
2.
vajce slepačie 2 kusy • bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ • korenie čierne mleté • strúhanka • múka hladká
K rozmočeným rožkom pridáme vajcia, cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme trochou strúhanky. Tvarujeme guľky, obalíme ich v hladkej múke a kladieme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie.
3.
Pečieme v rúre na strednom stupni 40 minút.
4. Paradajková omáčka
voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • ocot 3 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • bobkový list • paradajkový pretlak 500 mililitrov • paradajky sterilizované 400 gramov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica • voda 50 mililitrov
Vodu s cukrom, soľou, octom a bobkovým listom privedieme do varu. Vlejeme paradajkový pretlak, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a všetko spolu uvaríme. Kukuričný škrob, alebo múku rozmiešame vo vode a za stáleho miešania vlejeme do omáčky. Necháme prejsť varom. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne docukriť či pridať ocot.
5.
Podávame s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!