Prekladané zemiaky s mletým mäsom
Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,zemiaky,šampiňóny,vajce slepačie,syr polotvrdý,Bravčové mäso,
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 1 | čajová lyžička | |
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 1 | kus | |
korenie rasca drvená | 2 | štipky | |
korenie čierne mleté | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
paradajkový pretlak | 140 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | - | ||
syr polotvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 10 | kusov | |
šampiňóny | 200 | gramov |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • cibuľa 1 kus • cesnak 3 strúčiky • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • soľ • korenie čierne mleté
Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a chvíľu popražíme.
2.
paradajkový pretlak 140 gramov • bazalka 1 čajová lyžička
Pridáme paradajkový pretlak a bazalku. Premiešame a povaríme minútku.
4.
soľ zeleninová 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená 2 štipky
Polovicu nakrájaných zemiakov rozložíme na dno zapekacej misy, posypeme vegetou a mletou rascou.
5.
šampiňóny 200 gramov
Na zemiaky rozložíme nakrájané šampiňóny a na ne rovnomerne navrstvíme mäsovú zmes.
6.
Na vrch rozložíme zvyšok zemiakov, opäť posypeme vegetou a pečieme zakryté v rozohriatej rúre po dobu 30 minút.
7.
vajce slepačie 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
Pekáč vyberieme a zalejeme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vajíčok, mlieka a múky.
8.
syr polotvrdý 150 gramov
Dopečieme odkryté ďaľších 10 minút. Povrch zemiakov môžeme posypať strúhaným syrom.
Dobrú chuť!