svetvomne.sk

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

    

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bazalka1čajová lyžička
bravčové mleté mäso500gramov
cesnak3štipky
cibuľa1kus
korenie rasca drvená2štipky
korenie čierne mleté-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový1polievková lyžica
paradajkový pretlak140gramov
soľ-
soľ zeleninová1čajová lyžička
soľ zeleninová-
syr polotvrdý150gramov
vajce slepačie3kusy
zemiaky10kusov
šampiňóny200gramov

1. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  cibuľa 1 kus  cesnak 3 štipky  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  soľ  korenie čierne mleté

Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a chvíľu popražíme.

2. 

paradajkový pretlak 140 gramov  bazalka 1 čajová lyžička

Pridáme paradajkový pretlak a bazalku. Premiešame a povaríme minútku.

3. 

zemiaky 10 kusov

Zemiaky očistíme a nakrájame ich na tenké plátky.

4. 

soľ zeleninová 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená 2 štipky

Polovicu nakrájaných zemiakov rozložíme na dno zapekacej misy, posypeme vegetou a mletou rascou.

5. 

šampiňóny 200 gramov

Na zemiaky rozložíme nakrájané šampiňóny a na ne rovnomerne navrstvíme mäsovú zmes.

6. 

soľ zeleninová

Na vrch rozložíme zvyšok zemiakov, opäť posypeme vegetou a pečieme zakryté v rozohriatej rúre po dobu 30 minút.

7. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

Pekáč vyberieme a zalejeme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vajíčok, mlieka a múky.

8. 

syr polotvrdý 150 gramov

Dopečieme odkryté ďaľších 10 minút. Povrch zemiakov môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť