svetvomne.sk

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

     

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bazalka1čajová lyžička
Bravčové mleté mäso500gramov
Cesnak3štipky
Cibuľa1kus
Korenie rasca drvená2štipky
Korenie čierne mleté
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká1polievková lyžica
Olej slnečnicový1polievková lyžica
Paradajkový pretlak140gramov
Soľ
Soľ zeleninová1čajová lyžička
Soľ zeleninová
Syr polotvrdý150gramov
Vajce slepačie3kusy
Zemiaky10kusov
Šampiňóny200gramov

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  cibuľa 1 ks  cesnak 3 štipky  olej slnečnicový 1 PL  soľ  korenie čierne mleté

Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a chvíľu popražíme.

2. 

paradajkový pretlak 140 g  bazalka 1 ČL

Pridáme paradajkový pretlak a bazalku. Premiešame a povaríme minútku.

3. 

zemiaky 10 ks

Zemiaky očistíme a nakrájame ich na tenké plátky.

4. 

soľ zeleninová 1 ČL  korenie rasca drvená 2 štipky

Polovicu nakrájaných zemiakov rozložíme na dno zapekacej misy, posypeme vegetou a mletou rascou.

5. 

šampiňóny 200 g

Na zemiaky rozložíme nakrájané šampiňóny a na ne rovnomerne navrstvíme mäsovú zmes.

6. 

soľ zeleninová

Na vrch rozložíme zvyšok zemiakov, opäť posypeme vegetou a pečieme zakryté v rozohriatej rúre po dobu 30 minút.

7. 

vajce slepačie 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 1 PL

Pekáč vyberieme a zalejeme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vajíčok, mlieka a múky.

8. 

syr polotvrdý 150 g

Dopečieme odkryté ďaľších 10 minút. Povrch zemiakov môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť