Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci
Chutné domáce zemiakové guľky plnené mäsovou plnkou.
recept,fotorecept,zemiaky,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Parný hrniec,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 1 | čajová lyžička | |
bravčové mleté mäso | 400 | gramov | |
cibuľa | 90 | gramov | |
cibuľa | 5 | kusov | |
múka polohrubá | 280 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
sójová omáčka | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 1000 | gramov |
Recept
1. Príprava zemiakového cesta
zemiaky 1000 gramov • múka polohrubá 280 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ
1.Zemiakové cesto si môžeme pripraviť z polotovaru - zemiakové cesto v prášku, do ktorého pridáme vodu a po chvíli odstátia ho hneď spracovávame.
2. Pripraviť si ho môžeme aj klasicky z varených zemiakov v šupke. Zemiaky po uvarení a vychladnutí ošúpeme, nadrobno postrúhame, pridáme vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto.
2. Mäsová plnka
bravčové mleté mäso 400 gramov • cibuľa 90 gramov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • sójová omáčka 2 čajové lyžičky • bazalka 1 čajová lyžička
Cibuľu najemno pokrájame. Mleté mäso zmiešame s cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobre vymiešame.
3. Plnenie knedličiek - guliek
Zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky cca 8 x 8 cm. Do každej vložíme cca 1 plnšiu lyžičku mäsovej zmesi a tvarujeme guľky.
4. Parenie v parnom hrnci.
Nádoby parného hrnca si vymastíme na spodu a po bokoch maslom. Do každej nádoby vložíme primerané množstvo knedličiek. Z cesta, do ktorého nám nevyšla plnka vytvarujeme menšie knedličky, do ktorých môžeme pridať čerstvú, alebo sušenú pažítku. Paríme 30 minút.
5. Opečenie cibuľky
cibuľa 5 kusov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Očistíme cibule, pokrájame, a na oleji osmažíme do hneda, ale tak aby cibuľa nezhorkla. Opečenou cibuľkou posypeme hotové knedličky, môžeme ich poliať aj kyslou smotanou, posypanou čerstvou pažítkou.
Dobrú chuť!