svetvomne.sk

Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

     

Chutné domáce zemiakové guľky plnené mäsovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bazalka1čajová lyžička
Bravčové mleté mäso400gramov
Cibuľa90gramov
Cibuľa5kusov
Múka polohrubá280gramov
Olej slnečnicový50mililitrov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľg
Soľ1čajová lyžička
Sójová omáčka2čajové lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Zemiaky1000gramov

1. Príprava zemiakového cesta

zemiaky 1000 g  múka polohrubá 280 g  vajce slepačie 2 ks  soľ

1.Zemiakové cesto si môžeme pripraviť z polotovaru - zemiakové cesto v prášku, do ktorého pridáme vodu a po chvíli odstátia ho hneď spracovávame.
2. Pripraviť si ho môžeme aj klasicky z varených zemiakov v šupke. Zemiaky po uvarení a vychladnutí ošúpeme, nadrobno postrúhame, pridáme vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto.

Príprava zemiakového cesta

2. Mäsová plnka

bravčové mleté mäso 400 g  cibuľa 90 g  paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL  sójová omáčka 2 ČL  bazalka 1 ČL

Cibuľu najemno pokrájame. Mleté mäso zmiešame s cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobre vymiešame.

Mäsová plnka

3. Plnenie knedličiek - guliek

Zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky cca 8 x 8 cm. Do každej vložíme cca 1 plnšiu lyžičku mäsovej zmesi a tvarujeme guľky.

Plnenie knedličiek - guliek

4. Parenie v parnom hrnci.

Nádoby parného hrnca si vymastíme na spodu a po bokoch maslom. Do každej nádoby vložíme primerané množstvo knedličiek. Z cesta, do ktorého nám nevyšla plnka vytvarujeme menšie knedličky, do ktorých môžeme pridať čerstvú, alebo sušenú pažítku. Paríme 30 minút.

Parenie v parnom hrnci.

5. Opečenie cibuľky

cibuľa 5 ks  olej slnečnicový 50 ml

Očistíme cibule, pokrájame, a na oleji osmažíme do hneda, ale tak aby cibuľa nezhorkla. Opečenou cibuľkou posypeme hotové knedličky, môžeme ich poliať aj kyslou smotanou, posypanou čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť