Bravčové v alobale
Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.
recept,fotorecept,zemiaky,mäso bravčové - rezne,cesnak,Bravčové mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
mäso bravčové - rezne | 4 | kusy | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
voda | 150 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov | |
šampiňóny sterilizované | 120 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • mäso bravčové - rezne 4 kusy • cesnak 6 strúčikov • cibuľa 120 gramov
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska. Bravčové rezne naklepeme v mikroténových vrecúškach natenko. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak na plátky.
2.
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • soľ • paprika červená mletá
Pripravíme si primerane veľké 4 kusy alobalu (hliníkovej fólie). Na každý alobal nalejeme trochu oleja, poukladáme zemiaky, cibuľu, osolíme. Na zemiaky položíme bravčový rezeň. Rezeň tiež jemne osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Na rezeň položíme plátky cesnaku...
4.
voda 150 mililitrov
Z alobalu vytvoríme pevne uzatvorené balíčky a uložíme ich na pekáč. Podlejeme vodou. Pečieme v rúre pri 220-250°C 60 minút.
Dobrú chuť!