RECEPTY

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa250gramov
kapusta kvasená400gramov
masť bravčová15gramov
múka polohrubá120gramov
slanina prerastená200gramov
soľ-
voda-
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 800 gramov

Polovicu zemiakov umyjeme, uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

2. 

Druhú polovicu zemiakov ošúpeme, umyjeme a postrúhame.

3. 

múka polohrubá 120 gramov

K postrúhaným zemiakom pridáme múku, dobre premiešame...

4. 

voda  soľ

...a v horúcej osolenej vode uvaríme halušky. Halušky scedíme, rýchlo prepláchneme vodou a vložíme do hlbšieho hrnca, zakryjeme.

5. 

slanina prerastená 200 gramov  masť bravčová 15 gramov

Prerastenú slaninku nakrájame a s trochou masti opečieme.

6. 

cibuľa 250 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Z hrnca vyberieme osmaženú slaninu a do výpeku nasypeme cibuľu. Smažíme do zlatova.

7. 

kapusta kvasená 400 gramov

K cibuli pridáme kapustu a krátko podusíme.

8. 

Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a pokrájame na kolieska, prípadne pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu.

9. 

Udusenú kapustu zamiešame s haluškami...

10. 

...a primiešame pripravené zemiaky.

11. 

Podávame s osmaženou slaninkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies