svetvomne.sk

Obrátená kapusta

    

Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak4strúčiky
cibuľa80gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
kapusta kvasená500gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo-
mäso údené200gramov
ocot1polievková lyžica
petržlenová vňať-
slanina prerastená150gramov
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ1čajová lyžička
strúhanka0
vajce slepačie2kusy
zemiaky300gramov

1. 

slanina prerastená 150 gramov  cibuľa 80 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  ocot 1 polievková lyžica  kapusta kvasená 500 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  cesnak 4 strúčiky

Slaninu pokrájame na prúžky a opražíme. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k slanine. Chvíľu orestujeme, prisypeme cukor a prilejeme ocot. Keď sa ocot odparí pridáme čiastočne premytú (podľa toho, aký chceme mať pokrm kyslý) kapustu. Ak je kapusta príliš dlhá je dobré ju nadrobno pokrájať. Pridáme soľ, korenie, rascu a pretlačený cesnak. Premiešame a chvíľu pod pokrievkou dusíme.

2. 

zemiaky 300 gramov  mäso údené 200 gramov

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a v troche vody 5 minút predvaríme (uparíme). Údené mäso uvaríme do mäkka a pokrájame na kocky - pre rýchlejšiu prípravu pokrmu je vhodné použiť už uvarené kocky z údeného mäsa. Zemiaky a mäso zmiešame s kapustou.

3. 

maslo  strúhanka  smotana sladká na varenie 250 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme do nej pripravenú zmes. Zalejeme smotanou s rozmiešanými vajíčkami a soľou. Vidličkou kapustu popicháme, aby smotana lepšie prenikla.

4. 

strúhanka  petržlenová vňať

Povrch posypeme strúhankou. Nádobu na pečenie prikryjeme a pečieme v rozohriatej rúre 45 minút pri teplote 180°C. Po upečení ju necháme čiastočne vychladnúť, potom ju vyklopíme na servírovací tanier a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

5. 

Kapustu nakrájame na trojuholníky a podávame s čerstvým voňavým chlebíkom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť