svetvomne.sk

Kapustník so slaninou

     

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Kapusta hlávková biela750gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová
Mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
Múka hladká2polievkové lyžice
Slanina prerastená250gramov
Soľ3čajové lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Voda2litre
Zemiaky1.5kilogramu

1. 

kapusta hlávková biela 750 g  soľ 1 ČL  voda 2 l  korenie rasca drvená 1 ČL

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

2. 

zemiaky 1.5 kg

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.

3. 

slanina prerastená 250 g

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju osmažíme.

4. 

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

5. 

múka hladká 2 PL  vajce slepačie 2 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak 3 strúčiky  mlieko plnotučné 3,5% 300 ml

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

6. 

masť bravčová

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

7. 

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

8. 

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

9. 

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

10. 

Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť