RECEPTY

Kapustník so slaninou

Kapustník so slaninou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,slanina prerastená,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak

3

17

strúčiky

kcal

kapusta hlávková biela

750

218

gramov

kcal

korenie rasca drvená

1

17

čajová lyžička

kcal

korenie čierne mleté

1

17

čajová lyžička

kcal

masť bravčová

0

??

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

300

192

mililitrov

kcal

múka hladká

2

105

polievkové lyžice

kcal

slanina prerastená

250

1600

gramov

kcal

soľ

3

0

čajové lyžičky

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

voda

2

0

litre

kcal

zemiaky

1.5

1380

kilogramu

kcal

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 750 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 2 litre  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s...

2. 

zemiaky 1.5 kilogramu

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame....

3. 

slanina prerastená 250 gramov

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju osmažíme.

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju...

4. 

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame...

5. 

múka hladká 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  cesnak 3 strúčiky  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ,...

6. 

masť bravčová

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na...

7. 

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes....

8. 

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu...

9. 

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C....

10. 

Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Po upečení necháme kapustník vychladiť na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť