Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,slanina prerastená,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
kapusta hlávková biela | 750 218 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 192 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 2 105 | polievkové lyžice kcal | |
slanina prerastená | 250 1600 | gramov kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
zemiaky | 1.5 1380 | kilogramu kcal |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 750 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 2 litre • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

2.
zemiaky 1.5 kilogramu
Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.


4.
Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

5.
múka hladká 2 polievkové lyžice • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak 3 strúčiky • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov
K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

6.
Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

7.
Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

8.
Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

9.
Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

10.
Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!