svetvomne.sk

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Kapusta biela750gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová
Mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
Múka hladká2polievkové lyžice
Rasca drvená1čajová lyžička
Slanina prerastená250gramov
Soľ3čajové lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Voda2litre
Zemiaky1.5kilogramu

1. 

kapusta biela 750 g  soľ 1 ČL  voda 2 l  rasca drvená 1 ČL

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

2. 

zemiaky 1.5 kg

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.

3. 

slanina prerastená 250 g

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju osmažíme.

4. 

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

5. 

múka hladká 2 PL  vajce slepačie 2 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak 3 strúčiky  mlieko plnotučné 3,5% 300 ml

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

6. 

masť bravčová

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

7. 

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

8. 

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

9. 

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

10. 

Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť