RECEPTY

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

recept,fotorecept,cibuľa,slanina prerastená,múka hladká,pivný syr,Cestoviny

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa250gramov
masť bravčová50gramov
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
múka hladká600gramov
petržlenová vňať-
pivný syr180gramov
slanina prerastená300gramov
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie4kusy
voda420mililitrov
voda-

 

Recept

1. 

cibuľa 250 gramov  slanina prerastená 300 gramov  masť bravčová 50 gramov

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Na malé kocky pokrájame slaninu. V panvici rozohrejeme masť a slaninu s cibuľou asi 10 minút za občasného premiešavania osmažíme.

2. 

múka hladká 600 gramov  vajce slepačie 4 kusy  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 420 mililitrov

Do misy nasypeme múku, pridáme vajíčka, štipku muškátového orieška, soľ a vodu. Vypracujeme hladké polotekuté cesto.

3. 

voda  soľ

Cesto pretrieme cez formu na halušky - haluškár, do horúcej osolenej vody.

4. 

Asi 5-6 minút povaríme, kým špecle vyplávajú na povrch.

5. 

Potom ich scedíme a na sitku rýchlo prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať a vrátime ich späť do hrnca v ktorom sme ich varili, zakryjeme.

6. 

pivný syr 180 gramov

Pivný syr nakrájame na kocky a pridáme ho k cibuli so slaninou.

7. 

Miešame na miernom ohni kým sa syr rozpustí. V tejto fáze prípravy odporúčame mať pustený odsávač pár a dobre vetrať, pivný syr má pri roztápaní silnú štipľavú vôňu.

8. 

Obsah panvice primiešame k haluškám a všetko spolu dobre premiešame.

9. 

petržlenová vňať

Podávame s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a pohárom chladeného piva.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť