RECEPTY

Šunkové fliačky s cibuľkou

Šunkové fliačky s cibuľkou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Obľúbené zapekané šunkové fliačky s opečenou cibuľkou a syrovou vrstvou na povrchu. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom, alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.

recept,fotorecept,cibuľa,cestoviny - Fliačky,šunka bravčová dusená,Cestoviny,Sezónne recepty

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

8

Hmotnosť porcie

185 g

Energia porcie

335 kcal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cestoviny - Fliačky

350

1260

gramov

kcal

cibuľa

200

88

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

250

160

mililitrov

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

syr Gouda

150

534

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

šunka bravčová dusená

350

364

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 200 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a...

2. 

cestoviny - Fliačky 350 gramov

Fliačky al dente uvaríme v jemne slanej vode.

Fliačky al dente uvaríme v jemne slanej vode....

3. 

Scedíme a prelejeme studenou vodou.

Scedíme a prelejeme studenou vodou....

4. 

šunka bravčová dusená 350 gramov

Šunku nakrájame na kocky.

Šunku nakrájame na kocky....

5. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Fliačky, šunku, cibuľu a trochu korenia dobre premiešame.

Fliačky, šunku, cibuľu a trochu korenia dobre...

6. 

Hlbokú zapekaciu misu ( 20x30 cm) vymastíme olejom a vložíme fliačkovú zmes.

Hlbokú zapekaciu misu ( 20x30 cm) vymastíme...

7. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

V mlieku rozmiešame vajíčka a soľ. Šunkové cestoviny zalejeme a 25 minút v rozohriatej rúre pri 200°C upečieme.

V mlieku rozmiešame vajíčka a soľ. Šunkové...

8. 

syr Gouda 150 gramov

Postrúhame syr a rozložíme ho na upečené fliačky. Dáme do rúry na 5 minút zapiecť.

Postrúhame syr a rozložíme ho na upečené...

9. 

Krájame až po vychladení na konzumnú teplotu, aby sa porcie nerozpadávali.

Krájame až po vychladení na konzumnú teplotu,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť