Plnený pikantný hermelín v oleji

Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.
recept,fotorecept,cibuľa,olej olivový,olej olivový,syr Hermelín,Slané chuťovky,Bezlepkové,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 9 49 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
korenie biele mleté | 0 ?? | kcal | |
korenie grilovacie | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 1 132 | polievková lyžica kcal | |
olej olivový | 400 3516 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
papriková pasta - pikantná | 1.5 21 | polievkovej lyžice kcal | |
syr Hermelín | 6 ?? | kusov kcal |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • cesnak 9 strúčikov • papriková pasta - pikantná 1.5 polievkovej lyžice • olej olivový 1 polievková lyžica
Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska. Cesnak prelisujeme do misky, pridáme k nemu pikantnú pastu a olej. Rozmiešame.

2.
korenie biele mleté • paprika červená mletá • syr Hermelín 6 kusov
Kolieska syrov prekrojíme naplocho. Vnútorné strany všetkých polovíc posypeme korením a paprikou. Na spodné polovice položíme cesnakovo-paprikovú pastu a rozotrieme ju. Pastu rozdelíme rovnomerne na všetky spodné polovice.

3.
Na pastu poukladáme časť pripravenej cibule a na spodné polovice syrov položíme vrchné. Vrstvíme do misy - cibuľa, syry,...

4.
... cibuľa,...


6.
Povrch naložených hermelínov posypeme korením a uzatvorené v nádobe uložíme na niekoľko dní do chladničky.

7.
Konzumujeme s pečivom alebo nasucho opečeným toustovým chlebom. Chlebík si pri konzumácii máčame v chutnom, voňavom a zdravom olivovom oleji.

Dobrú chuť!