svetvomne.sk

Plnený pikantný hermelín v oleji

    

Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak9strúčikov
cibuľa250gramov
korenie biele mleté-
korenie grilovacie-
olej olivový1polievková lyžica
olej olivový400mililitrov
paprika červená mletá-
papriková pasta - pikantná1.5polievkovej lyžice
syr Hermelín6kusov

1. 

cibuľa 250 gramov  cesnak 9 strúčikov  papriková pasta - pikantná 1.5 polievkovej lyžice  olej olivový 1 polievková lyžica

Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska. Cesnak prelisujeme do misky, pridáme k nemu pikantnú pastu a olej. Rozmiešame.

2. 

korenie biele mleté  paprika červená mletá  syr Hermelín 6 kusov

Kolieska syrov prekrojíme naplocho. Vnútorné strany všetkých polovíc posypeme korením a paprikou. Na spodné polovice položíme cesnakovo-paprikovú pastu a rozotrieme ju. Pastu rozdelíme rovnomerne na všetky spodné polovice.

3. 

Na pastu poukladáme časť pripravenej cibule a na spodné polovice syrov položíme vrchné. Vrstvíme do misy - cibuľa, syry,...

4. 

... cibuľa,...

5. 

olej olivový 400 mililitrov

... syry, cibuľa. Všetko zalejeme dostatočným množstvom oleja.

6. 

korenie grilovacie

Povrch naložených hermelínov posypeme korením a uzatvorené v nádobe uložíme na niekoľko dní do chladničky.

7. 

Konzumujeme s pečivom alebo nasucho opečeným toustovým chlebom. Chlebík si pri konzumácii máčame v chutnom, voňavom a zdravom olivovom oleji.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť