Batôžky s mletým mäsom
Chuťovka z Blízkeho východu
recept,fotorecept,múka hladká,cibuľa,bravčové mleté mäso,orechy píniové,Slané chuťovky,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 350 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cukor práškový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 21 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | 350 | gramov | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
orechy píniové | 20 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 350 gramov • droždie čerstvé 21 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov • cukor práškový ½ čajovej lyžičky
Do múky rozdrvíme pol kocky droždia, pridáme soľ, cukor a vlažnú vodu. Vymiešame cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť.
2. Príprava plnky
cibuľa 150 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • bravčové mleté mäso 350 gramov • orechy píniové 20 gramov • soľ • korenie čierne mleté • korenie biele mleté
Na oleji restujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, píniové orechy, osolíme a ochutíme čiernym a bielym korením. Všetko spolu pražíme 8 minút. Plnku necháme vychladnúť.
3. Vykrajujeme a plníme
vaječný žĺtok 1 kus
Cesto rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 9 cm. Do stredu kolieska položíme 2 ČL plnky. Okraje kolieska potrieme rozšľahaným žĺtkom.
4. Pečieme
Koliesko uchopíme na štyroch alebo troch miestach, cesto sa vytiahne a zlepí. Batôžky položíme na plech s papierom na pečenie. Každý potrieme zvyšným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 17 minút.
Dobrú chuť!