svetvomne.sk

Batôžky s mletým mäsom

    

Chuťovka z Blízkeho východu

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové mleté mäso350gramov
cibuľa150gramov
cukor práškový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé21gramov
korenie biele mleté-
korenie čierne mleté-
múka hladká350gramov
olej olivový1polievková lyžica
orechy píniové20gramov
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
vaječný žĺtok1kus
voda200mililitrov

1. Príprava cesta

múka hladká 350 gramov  droždie čerstvé 21 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov  cukor práškový ½ čajovej lyžičky

Do múky rozdrvíme pol kocky droždia, pridáme soľ, cukor a vlažnú vodu. Vymiešame cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

cibuľa 150 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  bravčové mleté mäso 350 gramov  orechy píniové 20 gramov  soľ  korenie čierne mleté  korenie biele mleté

Na oleji restujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, píniové orechy, osolíme a ochutíme čiernym a bielym korením. Všetko spolu pražíme 8 minút. Plnku necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Vykrajujeme a plníme

vaječný žĺtok 1 kus

Cesto rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 9 cm. Do stredu kolieska položíme 2 ČL plnky. Okraje kolieska potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Vykrajujeme a plníme

4. Pečieme

Koliesko uchopíme na štyroch alebo troch miestach, cesto sa vytiahne a zlepí. Batôžky položíme na plech s papierom na pečenie. Každý potrieme zvyšným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 17 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť