RECEPTY

Oškvarkové koláčiky

Oškvarkové koláčiky

Jednoduchý spôsob prípravy klasických oškvarkových pagáčikov.

recept,fotorecept,oškvarky,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,múka hladká,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

32

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Slané chuťovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé42gramov
korenie rasca drvená-
masť bravčová2polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
múka hladká-
oškvarky360gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
vajce slepačie1kus
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

oškvarky 360 gramov

Polovicu oškvarkov nasekáme,...

Polovicu oškvarkov nasekáme,......

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

...druhú pomelieme. Mlieko zohrejeme, pridáme droždie, cukor a necháme vzísť kvások.

...druhú pomelieme. Mlieko zohrejeme, pridáme...

3. 

múka hladká 500 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 1 kus  vaječný žĺtok 2 kusy  masť bravčová 2 polievkové lyžice

Do misy navážime múku, pridáme soľ (množstvo soli upravíme podľa slanosti oškvarkov), všetky ošvarky, vajce, žĺtky, roztopenú masť a kvások.

Do misy navážime múku, pridáme soľ (množstvo...

4. 

Vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

Vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť....

5. 

múka hladká

Cesto po vykysnutí vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Cesto po vykysnutí vyklopíme na pomúčenú...

6. 

Rozdelíme ho na polovice a z nich ušúľame dva hrubé asi 25 cm dlhé šúľance.

Rozdelíme ho na polovice a z nich ušúľame dva...

7. 

Jeden šúľanec prekrojíme na 16 rovnakých dielikov. Z jednotlivých dielikov vytvoríme guľôčky.

Jeden šúľanec prekrojíme na 16 rovnakých...

8. 

Guľôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie v primeraných odstupoch. Každú guľôčku dlaňou sploštíme a na povrchu vytvoríme mriežku.

Guľôčky poukladáme na plech vystlaný papierom...

9. 

vaječný bielok 2 kusy  soľ

Koláčiky necháme na plechu 10 minút podkysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným bielkom a posolíme.

Koláčiky necháme na plechu 10 minút...

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160-170°C 20-25 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160-170°C...

11. 

Kým sa nám pečie prvá várka spracujeme druhú polovicu cesta - druhý šúľanec.

Kým sa nám pečie prvá várka spracujeme druhú...

12. 

korenie rasca drvená

Tieto koláčiky po potretí bielkom môžeme posypať drvenou rascou,...

Tieto koláčiky po potretí bielkom môžeme...

13. 

...upečieme ich ako prvú várku.

...upečieme ich ako prvú várku....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť