svetvomne.sk

Jogurtové placky so syrom

     

Nadýchané syrové placky sú výbornou prílohou k dobrej, hustej strukovinovej, zeleninovej, alebo mäsovej polievke. Ak ich chcete konzumovať samostatne odporúčame podávať s kyslou smotanou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)¾čajovej lyžičky
Jogurt biely 3,5% tuku200gramov
Múka hladká200gramov
Múka hladká
Olej repkový
Soľ½čajovej lyžičky
Syr gouda100gramov

1. 

múka hladká 200 g  jogurt biely 3,5% tuku 200 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¾ ČL  soľ ½ ČL

Múku zmiešame s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou (prípadne kypriacim práškom).

2. 

Cesto preložíme na dosku posypanú hladkou múkou a vytvarujeme do valčeka. Rozdelíme na 6 častí.

3. 

syr Gouda 100 g

Syr nastrúhame na jemno.

4. 

Každý kúsok cesta vytvarujeme do guľôčky. Guľôčku trochu rozvaľkáme.

5. 

múka hladká

Do stredu placky položíme časť syra a opäť vytvoríme guľôčku. Podľa potreby podsýpame múkou.

6. 

Rozvaľkáme na placku s priemerom asi 20 cm.

7. 

olej repkový

Placky môžeme piecť na sucho na kameninovej panvici. Ak použijeme teflónovú, odporúčame potrieť ju jemne olejom. Placky pečieme asi 1,5 minúty z jednej...

8. 

olej repkový

...a 1,5 minúty z druhej strany. Z panvice pravidelne po každej placke odstraňujeme kuchynskou papierovou utierkou prepálenú múku, ktorá z placiek opadáva a panvicu potierame olejom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť