svetvomne.sk

Šampiňónový quiche

    

Recept na slaný francúzsky koláč plnený šampiňónovo- syrovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa100gramov
crème fraîche150mililitrov
maslo100gramov
múka hladká250gramov
olej olivový-
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
voda2polievkové lyžice
šampiňóny250gramov

1. Maslové cesto

múka hladká 250 gramov  maslo 100 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus

Do misy navážime múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, soľ, vajce a vodu. Všetko spolu rukou vymiešame. Kompaktné maslové cesto necháme na chladnom mieste 30 minút odpočinúť.

Maslové cesto

2. Šampiňónová zmes

šampiňóny 250 gramov  olej olivový  cibuľa 100 gramov

Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenko nakrájané šampiňóny. Panvicu zakryjeme, šampiňónovú zmes podusíme 8 minút.

Šampiňónová zmes

3. Vymiešame smotanu s vajcom

crème fraîche 150 mililitrov  vajce slepačie 1 kus

V menšej miske vymiešame smotanu s vajcom.

Vymiešame smotanu s vajcom

4. Vtláčanie cesta

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každý kus cesta rozvaľkáme na pracovnej doske do tvaru malých formičiek na quiche. Cesto vtlačíme do formy.

Vtláčanie cesta

5. 

Na každé cesto poukladáme 1 PL šampiňónovej zmesi, pridáme na menšie kúsky nakrájaný slaný ovčí syr, zalejeme 2 ČL pripravenej smotany. Na vrch každého koláča položíme kúsok francúzskeho syra.

6. 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť