Šampiňónový quiche

Recept na slaný francúzsky koláč plnený šampiňónovo- syrovou plnkou.
recept,fotorecept,múka hladká,šampiňóny,crème fraîche,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
crème fraîche | 150 450 | mililitrov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 2 0 | polievkové lyžice kcal | |
šampiňóny | 250 40 | gramov kcal |
Recept
1. Maslové cesto
múka hladká 250 gramov • maslo 100 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 2 polievkové lyžice • vajce slepačie 1 kus
Do misy navážime múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, soľ, vajce a vodu. Všetko spolu rukou vymiešame. Kompaktné maslové cesto necháme na chladnom mieste 30 minút odpočinúť.

2. Šampiňónová zmes
šampiňóny 250 gramov • olej olivový • cibuľa 100 gramov
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenko nakrájané šampiňóny. Panvicu zakryjeme, šampiňónovú zmes podusíme 8 minút.

3. Vymiešame smotanu s vajcom
crème fraîche 150 mililitrov • vajce slepačie 1 kus
V menšej miske vymiešame smotanu s vajcom.

4. Vtláčanie cesta
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každý kus cesta rozvaľkáme na pracovnej doske do tvaru malých formičiek na quiche. Cesto vtlačíme do formy.

5.
Na každé cesto poukladáme 1 PL šampiňónovej zmesi, pridáme na menšie kúsky nakrájaný slaný ovčí syr, zalejeme 2 ČL pripravenej smotany. Na vrch každého koláča položíme kúsok francúzskeho syra.

6.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!