svetvomne.sk

Šampiňónový quiche

Recept na slaný francúzsky koláč plnený šampiňónovo- syrovou plnkou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa100gramov
Crème fraîche150mililitrov
Maslo100gramov
Múka hladká250gramov
Olej olivový
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Voda2polievkové lyžice
Šampiňóny250gramov

1. Maslové cesto

múka hladká 250 g  maslo 100 g  soľ ½ ČL  voda 2 PL  vajce slepačie 1 ks

Do misy navážime múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, soľ, vajce a vodu. Všetko spolu rukou vymiešame. Kompaktné maslové cesto necháme na chladnom mieste 30 minút odpočinúť.

Maslové cesto

2. Šampiňónová zmes

šampiňóny 250 g  olej olivový  cibuľa 100 g

Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenko nakrájané šampiňóny. Panvicu zakryjeme, šampiňónovú zmes podusíme 8 minút.

Šampiňónová zmes

3. Vymiešame smotanu s vajcom

crème fraîche 150 ml  vajce slepačie 1 ks

V menšej miske vymiešame smotanu s vajcom.

Vymiešame smotanu s vajcom

4. Vtláčanie cesta

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každý kus cesta rozvaľkáme na pracovnej doske do tvaru malých formičiek na quiche. Cesto vtlačíme do formy.

Vtláčanie cesta

5. 

Na každé cesto poukladáme 1 PL šampiňónovej zmesi, pridáme na menšie kúsky nakrájaný slaný ovčí syr, zalejeme 2 ČL pripravenej smotany. Na vrch každého koláča položíme kúsok francúzskeho syra.

6. 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť