Syrová roláda s olivami
Recept na prípravu obľúbenej syrovej rolády.
recept,fotorecept,syr polotvrdý,šunka bravčová dusená,olivy zelené,Slané chuťovky,Veľkonočné,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
horčica plnotučná | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
majonéza | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 120 | gramov | |
olivy zelené | - | ||
paprika červená | 1 | kus | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr polotvrdý | 350 | gramov | |
syr tavený | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
šunka bravčová dusená | 150 | gramov |
Recept
1.
syr polotvrdý 350 gramov
Syr vcelku zbalíme do mikroténového vrecka, ponoríme do vriacej vody a varíme asi 20 minút.
2. Príprava plnky
syr tavený 100 gramov • vajce slepačie 4 kusy • majonéza 1 polievková lyžica • horčica plnotučná 1 polievková lyžica • maslo 120 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Medzitým si pripravíme plnku. Tavený syr rozmiešame s maslom, nadrobno posekanými uvarenými vajíčkami, pridáme majonézu, horčicu, maslo, soľ a korenie. Plnku poriadne premiešame.
3.
Uvarený zmäknutý syr na alobale rozvaľkáme na obdĺžnik, ...
5.
... nanesieme plnku ...
6.
paprika červená 1 kus • olivy zelené
... a na okraj plnky rozložíme v rade prúžky červenej papriky a olivy.
7.
Roládu opatrne zavinieme, zabalíme do alobalu a odložíme na chladné miesto aspoň na 5 hodín. Pred podávaním pokrájame na tenké plátky.
Dobrú chuť!