RECEPTY

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.

recept,fotorecept,maslo,vaječný žĺtok,Slané chuťovky,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové

Slané chuťovky

Francúzska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava-
korenie biele mleté-
maslo150gramov
soľ-
vaječný žĺtok3kusy
víno biele suché¼decilitra

 

Recept

1. 

maslo 150 gramov

Roztopíme si maslo a prípadnú penu stiahneme lyžicou.

2. 

vaječný žĺtok 3 kusy  citrónová šťava

V miske na hrnci s horúcou vodou si vyšľaháme vaječné žĺtka do hustej peny a primiešame šťavu z polovice stredne veľkého citróna. Teplota nesmie byť príliš vysoká aby sa vajíčka neuvarili.

3. 

víno biele suché ¼ decilitra  soľ  korenie biele mleté

Vajíčka ďalej šľaháme a pomaly postupne prilievame ropustené maslo. Dochutíme trochou bieleho vína, soľou a korením.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies