Holandská omáčka

Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.
recept,fotorecept,maslo,vaječný žĺtok,Slané chuťovky,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové
Slané chuťovky
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
| citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
| korenie biele mleté | 0 ?? | kcal | |
| maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
| víno biele suché | ¼ 21 | decilitra kcal | 
Recept

2.
vaječný žĺtok 3 kusy • citrónová šťava
V miske na hrnci s horúcou vodou si vyšľaháme vaječné žĺtka do hustej peny a primiešame šťavu z polovice stredne veľkého citróna. Teplota nesmie byť príliš vysoká aby sa vajíčka neuvarili.

3.
víno biele suché ¼ decilitra • soľ • korenie biele mleté
Vajíčka ďalej šľaháme a pomaly postupne prilievame ropustené maslo. Dochutíme trochou bieleho vína, soľou a korením.

Dobrú chuť!

























