svetvomne.sk

Vtáčie mlieko

    

Chutná polotekutá maškrta.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava snehu z vaječných bielkov

mlieko polotučné 1,5% 2 litre  vaječný bielok 6 kusov  cukor vanilkový 60 gramov  cukor práškový

Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.

Príprava snehu z vaječných bielkov

2. Varenie snehových halušiek

Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.

Varenie snehových halušiek

3. 

Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.

4. 

Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.

5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny

cukor kryštálový 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  škrob kukuričný 60 gramov  vaječný žĺtok 6 kusov

Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.

Príprava mliečnej krémovej tekutiny

6. 

Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť