svetvomne.sk

Vtáčie mlieko

     

Chutná polotekutá maškrta.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava snehu z vaječných bielkov

mlieko polotučné 1,5% 2 l  vaječný bielok 6 ks  cukor vanilkový 60 g  cukor práškový

Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.

Príprava snehu z vaječných bielkov

2. Varenie snehových halušiek

Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.

Varenie snehových halušiek

3. 

Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.

4. 

Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.

5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny

cukor kryštálový 100 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  škrob kukuričný 60 g  vaječný žĺtok 6 ks

Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.

Príprava mliečnej krémovej tekutiny

6. 

Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť