RECEPTY

Vtáčie mlieko s medom

Vtáčie mlieko s medom

Vtáčie mlieko bez cukru, zato však s medom. Skutočná lahôdka, mňam!

recept,fotorecept,vaječný bielok,mlieko plnotučné 3,5%,mlieko plnotučné 3,5%,med,med,vaječný žĺtok,Dezerty v pohári,Bezlepkové

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

med3polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%1liter
mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
puding vanilkový - prášok30gramov
soľ1štipka
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy

 

Recept

1. 

vaječný bielok 3 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter  med 1 polievková lyžica

Mlieko s medom privedieme do varu.

Mlieko s medom privedieme do varu....

3. 

Do horúceho mlieka hádžeme polievkovou lyžicou kúsky bielkového snehu. Postupujeme postupne a do mlieka vhodíme vždy len 5-6 lyžíc. Snehové halušky krátko obvaríme z oboch strán.

Do horúceho mlieka hádžeme polievkovou lyžicou...

4. 

Pomocou dierkovanej naberačky vyberieme....

Pomocou dierkovanej naberačky vyberieme.......

5. 

...a vložíme do hlbokej misy. Takto spracujeme všetok bielkový sneh.

...a vložíme do hlbokej misy. Takto spracujeme...

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov  vaječný žĺtok 3 kusy  puding vanilkový - prášok 30 gramov

V mlieku rozmiešame vaječné žĺtka a pudingový prášok.

V mlieku rozmiešame vaječné žĺtka a...

7. 

Vlejeme do mlieka v ktorom sme obvárali snehové halušky. Prevaríme.

Vlejeme do mlieka v ktorom sme obvárali snehové...

8. 

med 2 polievkové lyžice

Necháme vychladiť na izbovú teplotu a vmiešame med. Podľa chuti môžeme medu pridať aj viac.

Necháme vychladiť na izbovú teplotu a vmiešame...

9. 

Riedkym pudingom zalejeme halušky a necháme vychladiť.

Riedkym pudingom zalejeme halušky a necháme...

10. 

Podávame dobre vychladené v miskách alebo pohároch.

Podávame dobre vychladené v miskách alebo...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť