svetvomne.sk

Vtáčie mlieko s medom

     

Vtáčie mlieko bez cukru, zato však s medom. Skutočná lahôdka, mňam!

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Med3polievkové lyžice
Mlieko plnotučné 3,5%1liter
Mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
Puding vanilkový - prášok30gramov
Soľ1štipka
Vaječný bielok3kusy
Vaječný žĺtok3kusy

1. 

vaječný bielok 3 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 l  med 1 PL

Mlieko s medom privedieme do varu.

3. 

Do horúceho mlieka hádžeme polievkovou lyžicou kúsky bielkového snehu. Postupujeme postupne a do mlieka vhodíme vždy len 5-6 lyžíc. Snehové halušky krátko obvaríme z oboch strán.

4. 

Pomocou dierkovanej naberačky vyberieme....

5. 

...a vložíme do hlbokej misy. Takto spracujeme všetok bielkový sneh.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  vaječný žĺtok 3 ks  puding vanilkový - prášok 30 g

V mlieku rozmiešame vaječné žĺtka a pudingový prášok.

7. 

Vlejeme do mlieka v ktorom sme obvárali snehové halušky. Prevaríme.

8. 

med 2 PL

Necháme vychladiť na izbovú teplotu a vmiešame med. Podľa chuti môžeme medu pridať aj viac.

9. 

Riedkym pudingom zalejeme halušky a necháme vychladiť.

10. 

Podávame dobre vychladené v miskách alebo pohároch.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť