svetvomne.sk

Snehové pusinky so šľahačkovým krémom

Snehové pusinky so šľahačkovým krémom

    

Časovo náročná dobrotka, ktorá sa okamžite rozchytá. A keďže jeden plech bude málo :) napečte si pre istotu korpusy (kolieska a pusinky) do zásoby.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Suché pečivo  Bezlepkové  

 

1. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor kryštálový 100 gramov  ocot jablčný 1 čajová lyžička  škrob kukuričný 1 čajová lyžička

Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

2. 

Bielkovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška.

3. 

maslo

Plech vymastíme maslom a striekame na neho pusinky a kolieska. Musíme nastriekať rovnaký počet pusiniek ako koliesok. Pečieme pri 100°C približne 90 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme jej obsah spolu s rúrou vychladnúť(cca 2 hodiny).

4. Tesne pred podávaním pusinky naplníme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov  cukor práškový 1 čajová lyžička

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.

Tesne pred podávaním pusinky naplníme

5. 

mascarpone 125 gramov

Primiešame mascarpone.

6. 

Plnkou naplníme cukrárenské vrecúško a na upečené kolieska nastriekame krém. Na krém položíme pečenú pusinku. Do krému môžeme vložiť černicu, alebo iné drobné ovocie. Prípadne drobným ovocím ozdobíme pusinku. Po naplnení čo najskôr konzumujeme.

Dobrú chuť!

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový1čajová lyžička
mascarpone125gramov
maslo-
ocot jablčný1čajová lyžička
smotana na šľahanie (30-33% tuku)125mililitrov
vaječný bielok2kusy
škrob kukuričný1čajová lyžička

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť