Časovo náročná dobrotka, ktorá sa okamžite rozchytá. A keďže jeden plech bude málo :) napečte si pre istotu korpusy (kolieska a pusinky) do zásoby.
recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Suché pečivo,Bezlepkové
Suché pečivo
Kuchtil
Počet porcií
—
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná
1.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 100 gramov • ocot jablčný 1 čajová lyžička • škrob kukuričný 1 čajová lyžička
Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.
2.
Bielkovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška.
3.
Plech vymastíme maslom a striekame na neho pusinky a kolieska. Musíme nastriekať rovnaký počet pusiniek ako koliesok. Pečieme pri 100°C približne 90 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme jej obsah spolu s rúrou vychladnúť(cca 2 hodiny).
4. Tesne pred podávaním pusinky naplníme
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov • cukor práškový 1 čajová lyžička
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.
6.
Plnkou naplníme cukrárenské vrecúško a na upečené kolieska nastriekame krém. Na krém položíme pečenú pusinku. Do krému môžeme vložiť černicu, alebo iné drobné ovocie. Prípadne drobným ovocím ozdobíme pusinku. Po naplnení čo najskôr konzumujeme.
Dobrú chuť!
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 125 | gramov | |
maslo | - | ||
ocot jablčný | 1 | čajová lyžička | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 125 | mililitrov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |