RECEPTY

Vanilková Panna Cotta

Vanilková Panna Cotta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tradičný taliansky krémový dezert.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),vanilkový struk,želatinový stužovač,Zákusky,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Zákusky

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový4.5polievkovej lyžice
maliny100gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
olej olivový-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)600mililitrov
vanilkový struk1kus
želatinový stužovač150gramov

 

Recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej teplote.

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej...

2. 

vanilkový struk 1 kus

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom zoškrabneme vnútorný obsah s jadierkami.

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom...

3. 

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes privedieme k varu a môžeme odstaviť.

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes...

4. 

želatinový stužovač 150 gramov

Želatinu si pripravíme podľa návodu.

Želatinu si pripravíme podľa návodu....

5. 

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je ešte teplá.

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je...

6. 

olej olivový

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si kvapneme olej a vymastíme ňou formy, v ktorých bude panna cotta chladnúť. Je to vhodné len ak plánujete výsledný produkt podávať vyklopený na tanieri.

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si...

7. 

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku, poháre, taniere a pod.

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku,...

8. Horúce maliny

maliny 100 gramov  cukor práškový ½ polievkovej lyžice

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť horúce maliny, prevarené s cukrom.

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť