svetvomne.sk

Tvarohmisu

Famózny dezert s tvarohom a smotanou vsiaknutý do kávových piškót.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový5polievkových lyžíc
Kakao - prášok1polievková lyžica
Káva čierna200mililitrov
Piškóty dlhé300gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
Tvaroh mäkký500gramov
Whisky20mililitrov

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

2. 

tvaroh mäkký 500 g  cukor práškový 5 PL

Ku šľahačke primiešame tvaroh a cukor.

3. 

piškóty dlhé 150 g

Trochu krému rozotrieme na dno tortovej formy. Na krém naukladáme piškóty.

4. 

káva čierna 200 ml  whisky 20 ml

Uvaríme si silnú kávu s trochou alkoholu. Po jej vychladnutí polievame prvú vrstvu pomocou polievkovej lyžice. Polovicu kávy si odložíme na druhú vrstvu piškót.

5. 

Na piškóty rozotrieme polovicu zvyšného krému.

6. 

piškóty dlhé 150 g

Na krém naukladáme druhú vrstvu piškót.

7. 

Druhú vrstvu piškót polejeme zvyškom kávy.

8. 

Na druhú vrstvu piškót rozotrieme zvyšok krému.

9. 

kakao - prášok 1 PL

Zákusok poprášime tenkou vrstvou kakaa cez jemné sitko.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť