Famózny dezert s tvarohom a smotanou vsiaknutý do kávových piškót.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),tvaroh mäkký,piškóty dlhé,piškóty dlhé,Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
—
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná
2.
tvaroh mäkký 500 gramov • cukor práškový 5 polievkových lyžíc
Ku šľahačke primiešame tvaroh a cukor.
3.
piškóty dlhé 150 gramov
Trochu krému rozotrieme na dno tortovej formy. Na krém naukladáme piškóty.
4.
káva čierna 200 mililitrov • whisky 20 mililitrov
Uvaríme si silnú kávu s trochou alkoholu. Po jej vychladnutí polievame prvú vrstvu pomocou polievkovej lyžice. Polovicu kávy si odložíme na druhú vrstvu piškót.
5.
Na piškóty rozotrieme polovicu zvyšného krému.
7.
Druhú vrstvu piškót polejeme zvyškom kávy.
8.
Na druhú vrstvu piškót rozotrieme zvyšok krému.
Dobrú chuť!
cukor práškový | 5 | polievkových lyžíc | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
káva čierna | 200 | mililitrov | |
piškóty dlhé | 300 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
tvaroh mäkký | 500 | gramov | |
whisky | 20 | mililitrov |