svetvomne.sk

Tvarohový koláč s mangom

    

Chutný a jemný tvarohový cheesecake na lístkovom ceste. Sladkosti zapečeného syra kontruje famózne mangovo citrónové pyré na povrchu tohoto zákuska.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesto lístkové275gramov
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový50gramov
cukor práškový150gramov
mango250gramov
puding vanilkový - prášok50gramov
tvaroh hrudkovitý500gramov
tvaroh mäkký500gramov
vajce slepačie5kusov
škorica mletá1čajová lyžička
škrob zemiakový1čajová lyžička

1. 

cesto lístkové 275 gramov

Do rozvaľkaného lístkového cesta otlačíme obvod formy na pečenie a podľa ryhy vyrežeme kruh. Zvyšok narežeme na 5 centimetrov široké pásy.

2. 

Kruh z lístkového cesta vložíme na dno formy a z pásov vytvarujeme obvod.

3. 

vajce slepačie 5 kusov  cukor práškový 150 gramov  tvaroh mäkký 500 gramov  tvaroh hrudkovitý 500 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  puding vanilkový - prášok 50 gramov

Uvedené ingrediencie spolu rozmixujeme.

4. 

Syrový krém vlejeme do formy a okraje cesta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

5. 

Pečieme 60 min. pri teplote 150°C.

6. 

mango 250 gramov  cukor kryštálový 50 gramov

Nakrájané mango rozvaríme s cukrom.

7. 

citrónová šťava 1 polievková lyžica  škrob zemiakový 1 čajová lyžička

Pridáme šťavu z polovice citróna a škrob. Rozmixujeme ponorným mixérom. Chvíľu ešte miešame a povaríme do zhustnutia.

8. 

Ovocnú polevu nalejeme na vrch upečeného vychladnutého koláča a uložíme do chladničky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť