RECEPTY

Pudingovo-smotanové rezy

Pudingovo-smotanové rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Rozbúrené pudingové vlny v piškóte, so smotanovou penou :) Príprava zákuska je jednoduchá a ak sa vám zdá osem porcií málo, odporúčame dávku zdvojnásobiť a použiť plech väčších rozmerov.

recept,fotorecept,puding vanilkový - prášok,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

140

563

gramov

kcal

cukor práškový

40

156

gramov

kcal

cukrárenské zdobenie - čokoládové

0

??

kcal

kakao - prášok

25

77

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

múka hladká

125

434

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

olej slnečnicový

50

450

mililitrov

kcal

puding vanilkový - prášok

40

142

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

200

320

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

200

622

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

1

??

balíček

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor kryštálový 40 gramov

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Necháme voľne chladnúť.

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme...

2. 

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 100 gramov  voda 50 mililitrov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vmiešame vodu a olej.

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vmiešame vodu a...

3. 

múka hladká 125 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Primiešame múku s kypriacim práškom a do hladka vymiešame.

Primiešame múku s kypriacim práškom a do...

4. 

maslo  múka polohrubá  kakao - prášok 25 gramov

Polovicu cesta vylejeme na plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Do druhej polovice zamiešame kakao.

Polovicu cesta vylejeme na plech (18x27cm)...

5. 

Na biele cesto, cik-cak, vylejeme tmavé cesto.

Na biele cesto, cik-cak, vylejeme tmavé cesto....

6. 

Na tmavé cesto rozlejeme, cik-cak, uvarený puding.

Na tmavé cesto rozlejeme, cik-cak, uvarený...

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C....

8. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  cukor práškový 40 gramov

Smotanu vymiešame s cukrom.

Smotanu vymiešame s cukrom....

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  stužovač šľahačky 1 balíček

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku....

10. 

Do šľahačky vmiešame smotanu.

Do šľahačky vmiešame smotanu....

11. 

Smotanovú zmes nanesieme na vychladený korpus.

Smotanovú zmes nanesieme na vychladený korpus....

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Rozotrieme a ozdobíme. Necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.

Rozotrieme a ozdobíme. Necháme najmenej 2 hodiny...

13. 

Zákusok vytiahneme z plechu.

Zákusok vytiahneme z plechu....

14. 

Skrojíme okraje...

Skrojíme okraje......

15. 

...a pokrájame na rezy.

...a pokrájame na rezy....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť