Pudingovo-smotanové rezy

Rozbúrené pudingové vlny v piškóte, so smotanovou penou :) Príprava zákuska je jednoduchá a ak sa vám zdá osem porcií málo, odporúčame dávku zdvojnásobiť a použiť plech väčších rozmerov.
recept,fotorecept,puding vanilkový - prášok,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 563 | gramov kcal | |
cukor práškový | 40 156 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | 0 ?? | kcal | |
kakao - prášok | 25 77 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 125 434 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 142 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 320 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 1 ?? | balíček kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor kryštálový 40 gramov
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Necháme voľne chladnúť.

2.
vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 100 gramov • voda 50 mililitrov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vmiešame vodu a olej.

3.
múka hladká 125 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Primiešame múku s kypriacim práškom a do hladka vymiešame.

4.
maslo • múka polohrubá • kakao - prášok 25 gramov
Polovicu cesta vylejeme na plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Do druhej polovice zamiešame kakao.

5.
Na biele cesto, cik-cak, vylejeme tmavé cesto.

6.
Na tmavé cesto rozlejeme, cik-cak, uvarený puding.

7.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.


9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • stužovač šľahačky 1 balíček
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

10.
Do šľahačky vmiešame smotanu.

11.
Smotanovú zmes nanesieme na vychladený korpus.

12.
cukrárenské zdobenie - čokoládové
Rozotrieme a ozdobíme. Necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.

13.
Zákusok vytiahneme z plechu.

14.
Skrojíme okraje...

15.
...a pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!