RECEPTY

Cheesecake s čučoriedkovou šľahačkou

Cheesecake s čučoriedkovou šľahačkou

Recept na prípravu známeho "čízkejku" ozvláštnený ovocnou šľahačkou. Cheesecake je pripravený v malej tortovej forme s priemerom 20 cm, preto pre viac osôb odporúčame piecť vo väčšej forme a zdvojnásobiť množstvo surovín.

recept,fotorecept,mascarpone,kompótová šťava,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový90gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor vanilkový24gramov
kompótová šťava150mililitrov
mascarpone250gramov
maslo75gramov
puding vanilkový - prášok1polievková lyžica
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250gramov
soľ-
sušienky maslové150gramov
tvaroh jemný 40 - 45% tuku100gramov
vajce slepačie1kus
čokoláda biela-
želé tortové číre - prášok6gramov

 

Recept

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 150 gramov  maslo 75 gramov

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka. Premiešame s mäkkým maslom. Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

2. Príprava náplne

vajce slepačie 1 kus  mascarpone 250 gramov  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 gramov  cukor vanilkový 24 gramov  cukor kryštálový 90 gramov  soľ  puding vanilkový - prášok 1 polievková lyžica

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, tvaroh, cukor, štipku soli a puding. Premiešame.

3. 

Náplň vlejeme do formy na sušienkový korpus.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky.

5. 

kompótová šťava 150 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  želé tortové číre - prášok 6 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 gramov

Do hrnca vylejeme šťavu z obľúbeného kompótu, my sme použili čučoriedkovú šťavu, pridáme želatínu, cukor a minútu varíme, potom odstavíme a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnutú opatrne primiešame k vyšľahanej šľahačke.

6. 

Ovocnú šľahačku rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake

7. 

čokoláda biela

Povrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a dáme zachladiť. Dobre vychladený koláč môžme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies