Škoricový rez

Zákusok z piškótového cesta so škoricovým krémom
recept,fotorecept,cukor škoricový,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 130 523 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 8 29 | gramov kcal | |
cukor škoricový | 20 76 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 4 123 | polievkové lyžice kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
rum tmavý | 3 108 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 10 ?? | gramov kcal | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 200 180 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 4 133 | polievkové lyžice kcal | |
škrob kukuričný | 1 55 | polievková lyžica kcal |
Recept
1.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • voda 4 polievkové lyžice
Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame.

2.
múka polohrubá 80 gramov • kakao - prášok 4 polievkové lyžice • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do žĺtkového krému.

3.
vaječný bielok 4 kusy
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý primiešame do cesta. Spolu všetko premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4.
Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom.

5.
cukor škoricový 20 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 10 gramov
Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru s cukrom, rumom, tvarohom a vyšľahanou šľahačkou. Do smotany na šľahanie počas šľahania pridáme stužovač šľahačky.

6.
Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na seba preklopíme.

Dobrú chuť!