svetvomne.sk

Škoricový rez

    

Zákusok z piškótového cesta so škoricovým krémom

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  voda 4 polievkové lyžice

Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame.

2. 

múka polohrubá 80 gramov  kakao - prášok 4 polievkové lyžice  škrob kukuričný 1 polievková lyžica

V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do žĺtkového krému.

3. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý primiešame do cesta. Spolu všetko premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. 

cukor práškový

Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom.

5. 

cukor škoricový 20 gramov  cukor kryštálový 30 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov

Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru s cukrom, rumom, tvarohom a vyšľahanou šľahačkou. Do smotany na šľahanie počas šľahania pridáme stužovač šľahačky.

6. 

Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na seba preklopíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť