RECEPTY

Pomarančový zákusok s orechmi v karameli

Pomarančový zákusok s orechmi v karameli

Krémový zákusok s lahodnou šľahačkou plnou chrumkavej orechovej griláže vám zaručene mimoriadne zachutí.

recept,fotorecept,pomarančová šťava,orechy vlašské,orechy vlašské,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový350gramov
cukor práškový100gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
maslo0
maslo200gramov
med75gramov
múka polohrubá100gramov
múka polohrubá-
orechy vlašské250gramov
pomarančová šťava500mililitrov
puding vanilkový - prášok100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)750mililitrov
stužovač šľahačky24gramov
vajce slepačie4kusy
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 8 kusov  cukor práškový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

orechy vlašské 100 gramov  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Orechy pomelieme. Múku zmiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 8 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Do vyšľahaných žĺtkov vmiešame orechy a postupne po častiach, striedavo, primiešavame múku...

5. 

...a sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (40x30 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

8. Pomarančový krém

pomarančová šťava 500 mililitrov

Pomaranče odšťavíme.

9. 

cukor kryštálový 150 gramov  maslo 200 gramov

Šťavu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a maslo. Privedieme do varu.

10. 

vajce slepačie 4 kusy  voda 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 100 gramov

V miske rozšľaháme vajcia s vodou a rozmiešame v nich pudingový prášok.

11. 

Vlejeme do šťavy a uvaríme do zhustnutia.

12. 

Horúci krém natrieme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnúť.

13. Chrumkavá orechová griláž

cukor kryštálový 200 gramov  med 75 gramov  orechy vlašské 150 gramov

Cukor skaramelizujeme a vmiešame med. Orechy nasekáme v kuchynskom sekáčiku na hrubo.

14. 

Primiešame orechy.

15. 

maslo

Horúcu masu vylejeme na alobal potretý maslom a necháme stuhnúť.

16. 

Stuhnutú pevnú griláž odlepíme z alobalu a na doske nasekáme na kúsky.

17. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 750 mililitrov  stužovač šľahačky 24 gramov

Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a natrieme na pomarančový krém. Posypeme grilážou, pokrájame na veľké (cca10x10 cm) kocky a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies