RECEPTY

Karamelovo banánový zákusok

Karamelovo banánový zákusok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na výborný zákusok s banánmi a karamelovou plnkou.

recept,fotorecept,cukor kryštálový,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),banány,orechy vlašské,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

banány

6

513

kusov

kcal

cukor kryštálový

400

1608

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

15

12

gramov

kcal

maslo

250

1835

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

200

96

mililitrov

kcal

múka hladká

210

729

gramov

kcal

olej slnečnicový

100

899

mililitrov

kcal

orechy vlašské

0

??

kcal

puding vanilkový - prášok

40

142

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

200

622

mililitrov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

vaječný bielok

5

85

kusov

kcal

vaječný žĺtok

5

285

kusov

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

čokoláda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 200 gramov  voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  múka hladká 210 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva.Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 15 - 20 minút.

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s...

2. Príprava krému

cukor kryštálový 200 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov

Na miernom ohni skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď je karamel bez hrudiek, prilejeme k nemu smotanu. Karamel hneď po priliatí okamžite stuhne, ale po krátkom varení na miernom ohni sa opäť rozpustí v smotane.

Na miernom ohni skaramelizujeme kryštálový...

3. 

puding vanilkový - prášok 40 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  maslo 250 gramov

Po rozpustení prilejeme ku karamelu mlieko rozmiešané s vanilkovým pudingom. Krátko povaríme do zhustnutia. Po vychladnutí karamelu postupne primiešavame zmäknuté maslo.

Po rozpustení prilejeme ku karamelu mlieko...

4. 

banány 6 kusov

Na vychladnutý korpus naukladáme pozdĺžne prekrojené banány, nanesieme krém a rozotrieme.

Na vychladnutý korpus naukladáme pozdĺžne...

5. 

orechy vlašské  čokoláda

Posypeme nadrobno nasekanými orieškami a ozdobíme čokoládou.

Posypeme nadrobno nasekanými orieškami a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť