RECEPTY

Pikantné bravčové koleno na pive

Pikantné bravčové koleno na pive

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

recept,fotorecept,bravčové koleno,pivo svetlé,pivo svetlé,cibuľa,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno

3

??

kusy

kcal

cesnak

4

22

strúčiky

kcal

cibuľa

250

110

gramov

kcal

korenie čierne mleté

1

17

čajová lyžička

kcal

masť bravčová

0

??

kcal

med

1

50

polievková lyžica

kcal

paprika červená mletá

2

32

čajové lyžičky

kcal

paprika červená mletá štipľavá

1

??

čajová lyžička

kcal

pivo svetlé

300

??

mililitrov

kcal

soľ

0

??

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

voda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

bravčové koleno 3 kusy  voda  soľ

Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.

Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a...

2. 

Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.

Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť...

3. 

med 1 polievková lyžica  pivo svetlé 200 mililitrov

Med rozmiešame s pivom.

Med rozmiešame s pivom....

4. 

korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Primiešame koreniny a soľ.

Primiešame koreniny a soľ....

5. 

masť bravčová  cibuľa 250 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska,...

6. 

cesnak 4 strúčiky  pivo svetlé 100 mililitrov

Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.

Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť