Pikantné bravčové koleno na pive

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.
recept,fotorecept,bravčové koleno,pivo svetlé,pivo svetlé,cibuľa,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno | 3 ?? | kusy kcal | |
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
med | 1 50 | polievková lyžica kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
paprika červená mletá štipľavá | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
pivo svetlé | 300 ?? | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
bravčové koleno 3 kusy • voda • soľ
Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.

2.
Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.


4.
korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Primiešame koreniny a soľ.

5.
masť bravčová • cibuľa 250 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.

6.
cesnak 4 strúčiky • pivo svetlé 100 mililitrov
Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.

Dobrú chuť!