svetvomne.sk

Pikantné bravčové koleno na pive

     

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové koleno3kusy
Cesnak4strúčiky
Cibuľa250gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová
Med1polievková lyžica
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Paprika červená mletá štipľavá1čajová lyžička
Pivo svetlé300mililitrov
Soľ
Soľ1čajová lyžička
Voda

1. 

bravčové koleno 3 ks  voda  soľ

Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.

2. 

Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.

3. 

med 1 PL  pivo svetlé 200 ml

Med rozmiešame s pivom.

4. 

korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá štipľavá 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL

Primiešame koreniny a soľ.

5. 

masť bravčová  cibuľa 250 g

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.

6. 

cesnak 4 strúčiky  pivo svetlé 100 ml

Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť