svetvomne.sk

Pikantné bravčové koleno na pive

    

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové koleno3kusy
cesnak4strúčiky
cibuľa250gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
med1polievková lyžica
paprika červená mletá2čajové lyžičky
paprika červená mletá štipľavá1čajová lyžička
pivo svetlé300mililitrov
soľ-
soľ1čajová lyžička
voda-

1. 

bravčové koleno 3 kusy  voda  soľ

Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.

2. 

Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.

3. 

med 1 polievková lyžica  pivo svetlé 200 mililitrov

Med rozmiešame s pivom.

4. 

korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Primiešame koreniny a soľ.

5. 

masť bravčová  cibuľa 250 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.

6. 

cesnak 4 strúčiky  pivo svetlé 100 mililitrov

Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť