Pikantné bravčové koleno na pive
![Pikantné bravčové koleno na pive](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001414/img_sk_4x3/pikantne-bravcove-koleno-na-pive_00180.jpg)
Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.
recept,fotorecept,bravčové koleno,pivo svetlé,pivo svetlé,cibuľa,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno | 3 | kusy | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | - | ||
med | 1 | polievková lyžica | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
paprika červená mletá štipľavá | 1 | čajová lyžička | |
pivo svetlé | 300 | mililitrov | |
soľ | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | - |
Recept
1.
bravčové koleno 3 kusy • voda • soľ
Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001414/small/IMG_1116.jpg)
2.
Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001414/small/IMG_1117.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001414/small/IMG_1111.jpg)
4.
korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Primiešame koreniny a soľ.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001414/small/IMG_1112.jpg)
5.
masť bravčová • cibuľa 250 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001414/small/IMG_1115.jpg)
6.
cesnak 4 strúčiky • pivo svetlé 100 mililitrov
Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001414/small/IMG_1122.jpg)
Dobrú chuť!