svetvomne.sk

Pikantné bravčové koleno na pive

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové koleno3kusy
Cesnak4strúčiky
Cibuľa250gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová
Med1polievková lyžica
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Paprika červená mletá štipľavá1čajová lyžička
Pivo svetlé300mililitrov
Soľ
Soľ1čajová lyžička
Voda

1. 

bravčové koleno 3 ks  voda  soľ

Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.

2. 

Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.

3. 

med 1 PL  pivo svetlé 200 ml

Med rozmiešame s pivom.

4. 

korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá štipľavá 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL

Primiešame koreniny a soľ.

5. 

masť bravčová  cibuľa 250 g

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.

6. 

cesnak 4 strúčiky  pivo svetlé 100 ml

Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť