svetvomne.sk

Bravčové koleno pečené

    

Pochúťka plná kolagénu.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové koleno5kusov
cesnak8
kečup ostrý6polievkových lyžíc
korenie grilovacie2čajové lyžičky
med2čajové lyžičky
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky

1. Príprava bravčových kolien

bravčové koleno 5 kusov

Bravčové kolená umyjeme a podľa potreby jemne nožíkom oškrabeme po povrchu kože, prípadné väčšie nedostatky - viac chlpov na koži, môžeme túto časť nožom odrezať v tenkej vrstve.

Príprava bravčových kolien

2. Varenie kolien

Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 40 minút.

Varenie kolien

3. Vykostenie

Kolená vyberieme z hrnca, necháme pol hodinu vychladnúť a opatrne ich vykostíme.

Vykostenie

4. Marináda

med 2 čajové lyžičky  kečup ostrý 6 polievkových lyžíc  korenie grilovacie 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  cesnak 8 s  soľ 2 čajové lyžičky

Kolená poukladáme na pekáč a potrieme marinádou. Marinádu vytvoríme zmiešaním uvedených surovín. Podlejeme vývarom a necháme kolená odpočívať v chlade do druhého dňa.

Marináda

5. Pečenie

Na druhý deň cca hodinu pred podávaním, odkryté prudko 45 minút zapečieme na najvyššom stupni v rúre. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom.

Pečenie

6. Podávame

Podávame s čerstvým chlebom, feferónkami, sterilizovanými uhorkami, horčicou a chrenom. Dobrú chuť!

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť