Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.
recept,fotorecept,bravčové koleno,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno | 5 ?? | kusov kcal | |
cesnak | 8 44 | kcal | |
kečup ostrý | 6 105 | polievkových lyžíc kcal | |
korenie grilovacie | 2 28 | čajové lyžičky kcal | |
med | 2 33 | čajové lyžičky kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1. Príprava bravčových kolien
bravčové koleno 5 kusov
Bravčové kolená umyjeme a podľa potreby jemne nožíkom oškrabeme po povrchu kože, prípadné väčšie nedostatky - viac chlpov na koži, môžeme túto časť nožom odrezať v tenkej vrstve.

2. Varenie kolien
Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 40 minút.

3. Vykostenie
Kolená vyberieme z hrnca, necháme pol hodinu vychladnúť a opatrne ich vykostíme.

4. Marináda
med 2 čajové lyžičky • kečup ostrý 6 polievkových lyžíc • korenie grilovacie 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • cesnak 8 s • soľ 2 čajové lyžičky
Kolená poukladáme na pekáč a potrieme marinádou. Marinádu vytvoríme zmiešaním uvedených surovín. Podlejeme vývarom a necháme kolená odpočívať v chlade do druhého dňa.

5. Pečenie
Na druhý deň cca hodinu pred podávaním, odkryté prudko 45 minút zapečieme na najvyššom stupni v rúre. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom.

6. Podávame
Podávame s čerstvým chlebom, feferónkami, sterilizovanými uhorkami, horčicou a chrenom. Dobrú chuť!

Dobrú chuť!