Halušky
Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.
recept,fotorecept,múka polohrubá,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›
Recept
1.
múka polohrubá 600 gramov • voda 400 mililitrov • soľ
Múku zalejeme vodou, pridáme štipku soli a vymiešame hladké, jemne tuhé, lepivé cesto.
2.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu so soľou. Množstvo soli dávkujeme podľa toho na aký spôsob budeme halušky podávať. Do vriacej vody pretrieme halušky, ktoré varíme cca 10 minút - pokiaľ vyplávajú na povrch.
3.
Scedené halušky prepláchneme na sitku studenou vodou. Odkvapkané vložíme do misy, pridáme podľa chuti masť alebo maslo a premiešame.
Dobrú chuť!