RECEPTY

Hot-Dog rožky

Hot-Dog rožky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva.

recept,fotorecept,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,droždie čerstvé,Slané pečivo

Slané pečivo

Kuchtil

Počet porcií

12

Hmotnosť porcie

85 g

Energia porcie

232 kcal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Slané pečivo  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

2

121

polievkové lyžice

kcal

droždie čerstvé

20

21

gramov

kcal

maslo

100

734

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

300

144

mililitrov

kcal

múka polohrubá

400

1424

gramov

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

150

332

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  voda 150 mililitrov  maslo 100 gramov

V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.

V hrnčeku si na jemnom plameni necháme...

2. 

múka polohrubá 300 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  droždie čerstvé 20 gramov

Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.

Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie....

3. 

múka polohrubá 100 gramov

Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky necháme cesto nakysnúť na teplom mieste asi 25 min.

4. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme rožky.

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú...

5. 

Pečieme 10-12 minút v predohriatej rúre na 220°C.

Pečieme 10-12 minút v predohriatej rúre na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť