Hot-Dog rožky

Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva.
recept,fotorecept,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,droždie čerstvé,Slané pečivo
Slané pečivo
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
85 g
Energia porcie
232 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Slané pečivo ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 121 | polievkové lyžice kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 400 1424 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 150 332 | mililitrov kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • voda 150 mililitrov • maslo 100 gramov
V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.

2.
múka polohrubá 300 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • droždie čerstvé 20 gramov
Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.

3.
múka polohrubá 100 gramov
Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky necháme cesto nakysnúť na teplom mieste asi 25 min.
4.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme rožky.

5.
Pečieme 10-12 minút v predohriatej rúre na 220°C.

Dobrú chuť!