svetvomne.sk

Hot-Dog rožky

    

Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový2polievkové lyžice
droždie čerstvé20gramov
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá400gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda150mililitrov

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  voda 150 mililitrov  maslo 100 gramov

V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.

2. 

múka polohrubá 300 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  droždie čerstvé 20 gramov

Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.

3. 

múka polohrubá 100 gramov

Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky necháme cesto nakysnúť na teplom mieste asi 25 min.

4. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme rožky.

5. 

Pečieme 10-12 minút v predohriatej rúre na 220°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť