RECEPTY

Pletenky

Pletenky

Nadýchané pečivo ktoré nesmie chýbať na sviatočnom stole.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,Slané pečivo

Slané pečivo

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Slané pečivo  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé20gramov
mak mletý-
maslo20gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká500gramov
semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)-
soľ1čajová lyžička
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. Príprava kvásku

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

V mlieku rozmrvíme droždie, pridáme cukor. Kvások necháme vykysnúť.

2. Cesto

múka hladká 500 gramov  maslo 20 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  soľ 1 čajová lyžička

V miske zmiešame múku s kváskom, pridáme žĺtko, maslo a soľ. Vypracujeme cesto, prikryjeme čistou kuchynskou utierkou, necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

3. 

Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na cca 20 cm dlhé a 1.5 cm hrubé šúľance. Dva šúľance prekladáme cez seba, tvarujeme pletenky.

4. 

mak mletý  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)

Pletenky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme ľubovoľne makom, sezamovými semiačkami, rascou, soľou.

5. Pečenie

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť