Jednoduché liate buchty

Nechce sa vám prácne skladať buchty. Skúste náš recept na kysnuté liate cesto a buchty z neho. Ako plnku môžete použiť uvedený tvaroh, ale aj slivkový lekvár, či makovú alebo orechovú plnku.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,droždie čerstvé,múka polohrubá,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,hrozienka,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor práškový | 170 660 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 25 26 | gramov kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 100 879 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 500 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 25 gramov
Do teplého mlieka pridáme cukor a rozdrobíme do neho droždie. Necháme vzísť kvások.

2.
múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 250 gramov • cukor práškový 50 gramov • soľ • vajce slepačie 1 kus • olej olivový 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov
Do misy nasypeme obe múky, pridáme cukor, štipku soli, vajce, olej a mlieko. Nakoniec prilejeme kvások.

3.
Zamiesime riedke cesto.


5.
tvaroh jemný 40 - 45% tuku 500 gramov • cukor práškový 120 gramov • vajce slepačie 3 kusy
Tvaroh zamiešame s cukrom, vajíčkami a pridáme...


7.
Tvarohovú plnku rozmiestnime na cesto v kopčekoch a v pravidelných odstupoch.

8.
V tenkej vrstve zalejeme cestom tvarohové kopčeky, najprv po dĺžke plechu.

9.
Potom po šírke.

10.
Pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry.

11.
Pečieme pri teplote 180-190°C 45 minút.


13.
Vychladnutý pokrájame na buchty.

14.
Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!