Tvarohovo čučoriedkový koláč
Tvarohový koláč s korpusom z lineckého cesta so sladkým tvarohom, ovocím a zapečeným snehom.
recept,fotorecept,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,čučoriedkový kompót,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
cukor kryštálový | 4 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 1 | kus | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 130 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 230 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čučoriedkový kompót | 200 | gramov | |
škrob kukuričný | 20 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 230 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 130 gramov • maslo 130 gramov • vajce slepačie 1 kus
Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajce a zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto rovnomerne vtlačíme do okrúhlej koláčovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou.
3. Príprava náplne
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramov • cukor vanilkový 1 kus • cukor kryštálový 70 gramov • škrob kukuričný 20 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy
Mlieko, tvaroh, cukor, kukuričný škrob (Zlaty klas), žĺtky a kyslú smotanu dáme do mixéra a rozšľaháme na hladký krém.
4.
Krém vylejeme na cesto.
5.
Vložíme do rozohriatej rúry a pomaly pečieme asi 20 minút pokiaľ krém nestuhne a cesto nezačne tmavnúť.
6. Príprava snehu
vaječný bielok 3 kusy • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • čučoriedkový kompót 200 gramov
Počas pečenia bielky s cukrom vyšľaháme dotuha. Scedíme čučoriedkový kompót a necháme odkvapkať.
7.
Na takmer dopečený koláč rovnomerne rozsypeme čučoriedky.
8.
Na čučoriedky opatrne rovnomerne nanesieme ušľahaný sneh a lyžičkou urobíme vlny.
9.
Koláč dopečieme asi 8-10 minút, pokiaľ nezačne sneh hnednúť.
Dobrú chuť!