Tvarohovo čučoriedkový koláč

Tvarohový koláč s korpusom z lineckého cesta so sladkým tvarohom, ovocím a zapečeným snehom.
recept,fotorecept,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,čučoriedkový kompót,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
8
Hmotnosť porcie
203 g
Energia porcie
514 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 4 242 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 130 955 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 230 799 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 160 | gramov kcal | |
tvaroh jemný 40 - 45% tuku | 250 425 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
čučoriedkový kompót | 200 176 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 20 73 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 230 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 130 gramov • maslo 130 gramov • vajce slepačie 1 kus
Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajce a zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo. Vypracujeme hladké cesto.

2.
Cesto rovnomerne vtlačíme do okrúhlej koláčovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou.

3. Príprava náplne
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramov • cukor vanilkový 1 kus • cukor kryštálový 70 gramov • škrob kukuričný 20 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy
Mlieko, tvaroh, cukor, kukuričný škrob (Zlaty klas), žĺtky a kyslú smotanu dáme do mixéra a rozšľaháme na hladký krém.

4.
Krém vylejeme na cesto.

5.
Vložíme do rozohriatej rúry a pomaly pečieme asi 20 minút pokiaľ krém nestuhne a cesto nezačne tmavnúť.

6. Príprava snehu
vaječný bielok 3 kusy • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • čučoriedkový kompót 200 gramov
Počas pečenia bielky s cukrom vyšľaháme dotuha. Scedíme čučoriedkový kompót a necháme odkvapkať.

7.
Na takmer dopečený koláč rovnomerne rozsypeme čučoriedky.

8.
Na čučoriedky opatrne rovnomerne nanesieme ušľahaný sneh a lyžičkou urobíme vlny.

9.
Koláč dopečieme asi 8-10 minút, pokiaľ nezačne sneh hnednúť.

Dobrú chuť!