Karamelovo - nektarínkový obrátený koláč
Šťavnatý letný koláč k poobedňajšej kávičke či čaju o piatej.
recept,fotorecept,nektárinky,cukor kryštálový,cukor kryštálový,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | 110 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
nektárinky | 500 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy | |
vločky ovsené | 50 | gramov |
Recept
2. Karamel
cukor kryštálový 100 gramov • maslo 100 gramov
Do kastróla nasypeme kryštálový cukor. Postupným zahrievaním a miešaním ho skaramelizujeme. Pridáme maslo a miešame do zriedenia karamelu a rozpustenia masla. Do karamelu vložíme nektarinky.
3. Príprava cesta
vajce slepačie 4 kusy • cukor kryštálový 50 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • soľ • citrón 1 kus
Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Pridáme strúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna. Nektarínky scedíme a karamelovo - maslový roztok vlejeme do vajec, zamiešame.
4.
maslo 10 gramov • vločky ovsené 50 gramov
Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Na dno rovnomerne rozložíme nektarínky.
5.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Do vaječnej zmesi pridáme múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok a cesto do hladka vymiešame. Nalejeme ho na nektarínky.
6. Pečenie
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 až 25 minút.
7.
Po upečení necháme koláč vychladnúť. Z okrajov pekáča ho jemne nožíkom uvoľníme. Pekáč rýchlo otočíme a koláč vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!