svetvomne.sk

Pudingový rez s nektarinkami

    

Veľmi obľúbený zákusok pre jeho pomerne jednoduchú prípravu, sviežosť a výbornú chuť.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Základné cesto

múka polohrubá 400 gramov  cukor kryštálový 300 gramov  vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% ½ litra  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Všetky ingrediencie dobre vymiešame, aby vzniklo hladké, pomerne tekuté cesto.

Základné cesto

2. 

Cesto vylejeme na múkou poprášený pekáč a pečieme približne 30 min. na 180°C v predohriatej rúre. Po cca 10 min. pečenia poprepichujeme, aby sa nám nespravili vzduchové bubliny.

3. Pudingová vrstva

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter  puding vanilkový - prášok 120 gramov

Z litra mlieka a troch pudingových práškov uvaríme hustý krém podľa návodu, bez prídavku cukru.

Pudingová vrstva

4. 

Pudingový krém necháme pár minút po uvarení odstáť, vylejeme na vychladnuté základné cesto a rozotrieme po celej ploche.

5. Ovocná čapica

nektárinky 600 gramov

Nektarinky odkôstkujeme a nakrájame na tenké plátky.

Ovocná čapica

6. 

Plátky ovocia naukladnáme po celej ploche pudingovej vrstvy.

7. 

želé tortové číre 500 gramov

Podľa návodu si pripravíme 500 ml tortového želé a rozlejeme rovnomerne po povrchu, tak aby prekrylo ovocie.

8. 

Necháme v chladničke ztuhnúť 2-3 hodiny.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť