svetvomne.sk

Šľahačková torta s nektarinkami

    

Slávnostná letná torta zo sezónneho ovocia.

Kuchtil

Počet porcií

11

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Žĺtky vymiešame

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 170 gramov  cukor vanilkový 8 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Žĺtky vymiešame

2. Príprava suchej zmesi

múka polohrubá 80 gramov  škrob kukuričný 50 gramov  kakao - prášok 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Do druhej misky si navážime múku, škrobovú múčku, pridáme kakao a prášok do pečiva. Túto zmes zamiešame do žĺtkovej zmesi.

Príprava suchej zmesi

3. Vyšľaháme sneh

vaječný bielok 6 kusov  maslo  múka hladká

Bielka vyšlaháme na sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175 ° C cca 25 minút.

Vyšľaháme sneh

4. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Krém si pripravíme počas pečenia korpusu. Žĺtka vymiešame s cukrom. Mlieko trošku zohrejeme a primiešame do vymiešaných vajec.

Príprava krému

5. 

želatinový stužovač 50 gramov

Zmes vyšlaháme v horúcom vodnom kúpeli. Vyberieme z kúpela a do krému pridáme želatínový stužovač.

6. 

nektárinky 300 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov

Do krému pridáme rozmixované ovocie a vyšlahanú smotanu na šlahanie.

7. 

Krém poriadne ale jemne premiešame, dáme na 20 minút do chladu.

8. 

Upečený piškótový korpus necháme hodinu odstáť. Dlhým pilkovým nožom ho vodorovne rozrežeme na dve časti. Spodnú časť natrieme časťou krému, zakryjeme vrchnou časťou.

9. 

mandle lupienky 20 gramov  nektárinky 200 gramov

Zvyšok krému nanesieme na celú tortu, zarovnáme, ozdobíme ovocím. Tortu posypeme nasucho, na panvičke opraženými mandľovými lupeňmi. Tortu uložíme na 12 hodín do chladničky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť