Domáci francúzsky cibuľový koláč

Lahodný francúzsky cibuľový koláč.
recept,fotorecept,cibuľa,slanina údená,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Slané koláče,Francúzska kuchyňa
Slané koláče
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 700 308 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 21 22 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | 0 ?? | kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 180 87 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 400 1388 | gramov kcal | |
olej olivový | 1 132 | polievková lyžica kcal | |
slanina údená | 150 837 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 400 gramov • vajce slepačie 1 kus • maslo 80 gramov • mlieko polotučné 1,5% 180 mililitrov • droždie čerstvé 21 gramov • soľ
Pol kocky droždia necháme vykvasiť vo vlažnom mlieku, prilejeme ho do múky s vajcom a maslom. Cesto osolíme a vymiesime. Prikryté necháme hodinu kysnúť.

2.
Cesto vyhnetieme na pomúčenej doske, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy. Okraje cesta vytiahneme po stranách formy.
3. Cibuľovo- slaninová zmes
cibuľa 700 gramov • slanina údená 150 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica
Cibuľu pokrájame na tenké pol kolieska. Chvíľu restujeme na panvici s olejom. Do cibule pridáme na kúsky pokrájanú slaninu. Spolu restujeme, až kým nie je cibuľa sklovitá. Zmes necháme vychladnúť.

4. Pečieme
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ • korenie rasca drvená
Vymiešame smotanu s vajcami, osolíme a okoreníme štipkou rasce. Do smotany pridáme vychladenú zmes z panvice. Masu rovnomerne rozotrieme na cesto, vložíme do rúry. Pečieme na 200°C približne 35 minút.

Dobrú chuť!