Rebarborové krémové rezy
Jedinečne úžasná, kyselkavá rebarborová plnka na sladkej kakaovej piškóte, prikrytá ľahučkou šľahačkou.
recept,fotorecept,rebarbora,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Dezerty
Dezerty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 205 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 | čajová lyžička | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 200 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 400 | mililitrov | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
múka ražná celozrnná hladká | 40 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | gramov | |
rebarbora | 250 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda 85% | - | ||
škrob kukuričný | 65 | gramov |
Recept
3.
voda 50 mililitrov • olej slnečnicový 50 gramov • kakao - prášok 1 polievková lyžica
Vmiešame olej, vodu a kakao.
4.
múka polohrubá 60 gramov • múka ražná celozrnná hladká 40 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička
K žĺtkom striedavo primiešame zmiešané múky so sódou bikarbónou a sneh z bielkov.
6.
Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.
7.
rebarbora 250 gramov • cukor kryštálový 125 gramov
Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájame a vložíme do hrnca. Prisypeme cukor a rozvaríme.
8.
mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • škrob kukuričný 65 gramov
V mlieku rozmiešame kukuričný škrob.
9.
Prilejeme ho k rebarbore a uvaríme do zhustnutia.
10.
Za častého premiešavania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na príjemne teplú teplotu (nie úplne na studeno).
13.
Korpus vyklopíme z plechu...
14.
...a navrstvíme na neho rebarborovú plnku. Uhladíme.
15.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.
16.
Šľahačku natrieme na plnku.
18.
Po dôkladnom stuhnutí pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!