svetvomne.sk

Rebarborové krémové rezy

     

Jedinečne úžasná, kyselkavá rebarborová plnka na sladkej kakaovej piškóte, prikrytá ľahučkou šľahačkou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný bielok 4 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 80 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

voda 50 ml  olej slnečnicový 50 g  kakao - prášok 1 PL

Vmiešame olej, vodu a kakao.

4. 

múka polohrubá 60 g  múka ražná celozrnná hladká 40 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

K žĺtkom striedavo primiešame zmiešané múky so sódou bikarbónou a sneh z bielkov.

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (30x20 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

7. 

rebarbora 250 g  cukor kryštálový 125 g

Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájame a vložíme do hrnca. Prisypeme cukor a rozvaríme.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 ml  škrob kukuričný 65 g

V mlieku rozmiešame kukuričný škrob.

9. 

Prilejeme ho k rebarbore a uvaríme do zhustnutia.

10. 

Za častého premiešavania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na príjemne teplú teplotu (nie úplne na studeno).

11. 

maslo 200 g

Vmiešame maslo...

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 g

...a zašľaháme tvaroh.

13. 

Korpus vyklopíme z plechu...

14. 

...a navrstvíme na neho rebarborovú plnku. Uhladíme.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 2 bal

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

16. 

Šľahačku natrieme na plnku.

17. 

čokoláda 85%

Ozdobíme strúhanou čokoládou. Uložíme do chladničky na najmenej 2 hodiny.

18. 

Po dôkladnom stuhnutí pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť