Čokoládovo jahodové pokušenie
![Čokoládovo jahodové pokušenie](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001461/img_sk_4x3/cokoladovo-jahodove-pokusenie_00180.jpg)
Letný zákusok s jahodami na čokoládovom korpuse, s chrumkavými praženými orechmi a tvarohovo-smotanovým krémom.
recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,jahody,jahody,orechy vlašské,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky,Sezónne recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | - | ||
cukor kryštálový | 175 | gramov | |
jahody | 500 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
orechy vlašské | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 16 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 20 | mililitrov | |
čokoláda na varenie 55% | 100 | gramov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
škrob kukuričný | 10 | gramov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2787.jpg)
2.
maslo 125 gramov • čokoláda na varenie 55% 100 gramov
V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame do rozpustenia.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2785.jpg)
3.
Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do vajec.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2788.jpg)
4.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Vymiešame do hladka...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2789.jpg)
5.
...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený papierom na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2790.jpg)
6.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2791.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2792.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2794.jpg)
9.
škrob kukuričný 10 gramov • voda 20 mililitrov
Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2803.jpg)
10.
orechy vlašské 100 gramov
Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici. Po vychladnutí orechy trieme medzi dlaňami a vyfúkame šupky, ktoré sa budú postupne oddeľovať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2812.jpg)
11.
Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a posypeme orechmi. Vložíme do chladničky aby rozvar stuhol.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2815.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2816.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2817.jpg)
14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 16 gramov
Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha, primiešame tvaroch a dáme stuhnúť do chladničky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2820.jpg)
15.
jahody 250 gramov
Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájame a podávame. Zákusok môžeme servírovať aj v dvoch chodoch :), zvlášť chrumkavý jahodový korpus a k nemu krém s jahodami servírovaný v malej miske.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2821.jpg)
Dobrú chuť!