Čokoládovo jahodové pokušenie
Letný zákusok s jahodami na čokoládovom korpuse, s chrumkavými praženými orechmi a tvarohovo-smotanovým krémom.
recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,jahody,jahody,orechy vlašské,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | - | ||
cukor kryštálový | 175 | gramov | |
jahody | 500 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
orechy vlašské | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 16 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 20 | mililitrov | |
čokoláda na varenie 55% | 100 | gramov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
škrob kukuričný | 10 | gramov |
Recept
2.
maslo 125 gramov • čokoláda na varenie 55% 100 gramov
V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame do rozpustenia.
3.
Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do vajec.
4.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Vymiešame do hladka...
5.
...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený papierom na pečenie.
6.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
9.
škrob kukuričný 10 gramov • voda 20 mililitrov
Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.
10.
orechy vlašské 100 gramov
Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici. Po vychladnutí orechy trieme medzi dlaňami a vyfúkame šupky, ktoré sa budú postupne oddeľovať.
11.
Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a posypeme orechmi. Vložíme do chladničky aby rozvar stuhol.
14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 16 gramov
Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha, primiešame tvaroch a dáme stuhnúť do chladničky.
15.
jahody 250 gramov
Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájame a podávame. Zákusok môžeme servírovať aj v dvoch chodoch :), zvlášť chrumkavý jahodový korpus a k nemu krém s jahodami servírovaný v malej miske.
Dobrú chuť!