RECEPTY

Jahodové Míša rezy

Jahodové Míša rezy

Obľúbené tvarohové Míša rezy s osviežujúcou chuťou jahôd.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový230gramov
jahody500gramov
kakao - prášok15gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo250gramov
múka polohrubá80gramov
olej slnečnicový25mililitrov
tortové želé červené12gramov
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. 

jahody 500 gramov

Pri príprave zákuska môžeme použiť čerstvé alebo mrazené jahody. Mrazené jahody necháme dôkladne rozmraziť.

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  vaječný bielok 4 kusy

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

3. 

kakao - prášok 15 gramov  olej slnečnicový 25 mililitrov

Primiešame kakao a olej.

4. 

múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta.

5. 

Na dvakrát ľahko vmiešame sneh z bielkov.

6. 

Kruhovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto.

7. 

Pečieme pri teplote 180°C 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a cesto vložíme späť do formy.

8. 

maslo 250 gramov  cukor práškový 150 gramov  tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a všľaháme tvaroh.

9. 

Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na kakaový korpus a necháme v chlade najmenej 2 hodiny tuhnúť. Potom na krém rozložíme pokrájané jahody.

10. 

tortové želé červené 12 gramov

Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé...

11. 

...a nalejeme ho na jahody.

12. 

Po dôkladnom 24 hodinovom stuhnutí v chlade, vyberieme zákusok z formy, pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies