Obľúbené tvarohové Míša rezy s osviežujúcou chuťou jahôd.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jahody,Zákusky,Sezónne recepty
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
12
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká
1.
jahody 500 gramov
Pri príprave zákuska môžeme použiť čerstvé alebo mrazené jahody. Mrazené jahody necháme dôkladne rozmraziť.
2.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov • vaječný bielok 4 kusy
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
4.
múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta.
5.
Na dvakrát ľahko vmiešame sneh z bielkov.
6.
Kruhovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto.
7.
Pečieme pri teplote 180°C 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a cesto vložíme späť do formy.
8.
maslo 250 gramov • cukor práškový 150 gramov • tvaroh jemný mäkký 500 gramov
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a všľaháme tvaroh.
9.
Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na kakaový korpus a necháme v chlade najmenej 2 hodiny tuhnúť. Potom na krém rozložíme pokrájané jahody.
11.
...a nalejeme ho na jahody.
12.
Po dôkladnom 24 hodinovom stuhnutí v chlade, vyberieme zákusok z formy, pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!
cukor práškový | 230 | gramov | |
jahody | 500 | gramov | |
kakao - prášok | 15 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
olej slnečnicový | 25 | mililitrov | |
tortové želé červené | 12 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |