Tvarohovo-karamelový zákusok

Jemný zákusok plný tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,puding karamelový - prášok,mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 ?? | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) | 150 ?? | gramov kcal | |
puding karamelový - prášok | 60 ?? | gramov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 750 893 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
šľahačka | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.

2.
tvaroh jemný mäkký 750 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov • cukor kryštálový 60 gramov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • puding karamelový - prášok 60 gramov • mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) 150 gramov
Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.

3.
Tekutú zmes vylejeme na cesto.

4.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.


6.
Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.

7.
Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.

8.
Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.

Dobrú chuť!