Tvarohovo-karamelový zákusok
![Tvarohovo-karamelový zákusok](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001151/img_sk_4x3/tvarohovo-karamelovy-zakusok_00180.jpg)
Jemný zákusok plný tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,puding karamelový - prášok,mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) | 150 | gramov | |
puding karamelový - prášok | 60 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 750 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
šľahačka | - |
Recept
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1351.jpg)
2.
tvaroh jemný mäkký 750 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov • cukor kryštálový 60 gramov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • puding karamelový - prášok 60 gramov • mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) 150 gramov
Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1349.jpg)
3.
Tekutú zmes vylejeme na cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1352.jpg)
4.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1360.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1358.jpg)
6.
Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1361.jpg)
7.
Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1364.jpg)
8.
Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001151/small/IMG_1369.jpg)
Dobrú chuť!