Jemný zákusok plný tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,puding karamelový - prášok,mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované),Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
24
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.
2.
tvaroh jemný mäkký 750 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov • cukor kryštálový 60 gramov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • puding karamelový - prášok 60 gramov • mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) 150 gramov
Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.
3.
Tekutú zmes vylejeme na cesto.
4.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.
6.
Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.
7.
Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.
8.
Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.
Dobrú chuť!
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) | 150 | gramov | |
puding karamelový - prášok | 60 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 750 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
šľahačka | - |