RECEPTY

Tvarohovo-karamelový zákusok

Tvarohovo-karamelový zákusok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jemný zákusok plný tvarohu.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,puding karamelový - prášok,mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

500

??

gramov

kcal

cukor kryštálový

60

242

gramov

kcal

cukor práškový

60

233

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované)

150

??

gramov

kcal

puding karamelový - prášok

60

??

gramov

kcal

tvaroh jemný mäkký

750

893

gramov

kcal

vaječný bielok

5

85

kusov

kcal

vaječný žĺtok

5

285

kusov

kcal

šľahačka

0

??

kcal

 

Recept

1. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.

Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po...

2. 

tvaroh jemný mäkký 750 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 60 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  puding karamelový - prášok 60 gramov  mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) 150 gramov

Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.

Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom,...

3. 

Tekutú zmes vylejeme na cesto.

Tekutú zmes vylejeme na cesto....

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30...

5. 

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 60 gramov

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh....

6. 

Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.

Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku....

7. 

Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.

Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8...

8. 

šľahačka

Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.

Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť