RECEPTY

Škoricový cheesecake

Škoricový cheesecake

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemný dezert s vôňou Vianoc.

recept,fotorecept,škoricové sušienky,mascarpone,smotana kyslá (14-18% tuku),tvaroh jemný mäkký,Zákusky,Vianočné recepty

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový125gramov
cukor vanilkový30gramov
cukor škoricový-
mascarpone200gramov
maslo125gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie3kusy
škorica mletá1čajová lyžička
škoricové sušienky250gramov

 

Recept

1. 

škoricové sušienky 250 gramov

Sušienky najemno nasekáme v elektrickom sekáčiku, prípadne ich rozdrvíme kuchynským valčekom. Namiesto škoricových sušienok môžeme použiť aj maslové s tým, že do nich pridáme lyžičku, dve, mletej škorice.

Sušienky najemno nasekáme v elektrickom...

2. 

maslo 125 gramov

Maslo rozpustíme a vychladené ho prilejeme k sušienkam. Rukami vypracujeme cesto, ktoré bude čiastočne drobivé.

Maslo rozpustíme a vychladené ho prilejeme k...

3. 

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy a pohárom ho poriadne utlačíme.

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno...

4. 

mascarpone 200 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor práškový 125 gramov  cukor vanilkový 30 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  vajce slepačie 3 kusy

Jemný krémový syr, smotanu, tvaroh, oba cukre a škoricu vyšľaháme. Postupne zašľahávame po jednom vajíčka.

Jemný krémový syr, smotanu, tvaroh, oba cukre a...

5. 

Tekutú zmes nalejeme na cesto.

Tekutú zmes nalejeme na cesto....

6. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 160-170°C 60 minút. Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme 2 hodiny koláč v rúre na zbytkovom teple dopekať a chladnúť. Za ten čas nám takmer úplne stuhne.

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme...

7. 

Vychladnutý dezert nakoniec vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Vychladnutý dezert nakoniec vložíme na...

8. Tip na zdobenie

cukor škoricový

Papier o rozmere 3 x 3 cm preložíme na polovicu a vystrihneme malé pol srdiečko. Po rozložení papiera sa nám vytvorí šablóna, ktorú jemne položíme na každý rez dezertu a do vzniknutého otvoru nasypeme škoricový cukor. Papier opatrne zložíme.

Papier o rozmere 3 x 3 cm preložíme na polovicu...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť