RECEPTY

Falošné šuhajdy

Falošné šuhajdy

Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.

recept,fotorecept,kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou,Zákusky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
hrozienka40gramov
kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou250gramov
maslo250gramov
orechy vlašské60gramov
rum tmavý3polievkové lyžice
čokoláda biela-

 

Recept

1. 

hrozienka 40 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice  orechy vlašské 60 gramov

Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre umyjeme a vysušíme. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Orechy nasekáme.

Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre...

2. 

maslo 250 gramov  cukor kryštálový 200 gramov

Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv rozpustíme maslo a pridáme cukor.

Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv...

3. 

kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou 250 gramov

Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudingom. Varíme 10 minút.

Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým...

4. 

Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom a orechy.

Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom...

5. 

Miešame do kompaktnosti celej hmoty.

Miešame do kompaktnosti celej hmoty....

6. 

Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na vajcia.

Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na...

7. 

Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom šuhajdy vyklopíme.

Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom...

8. 

čokoláda biela

Poukladáme ich širšou stranou nahor a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Poukladáme ich širšou stranou nahor a ozdobíme...

9. 

Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do papierových košíčkov.

Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do...

10. 

Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili väčšie šuhajdy ktoré vznikli vyplnením celej formy. Ich veľkosť a teda tým aj počet kusov môžeme korigovať množstvom hmoty vkladanej do obalov.

Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť