RECEPTY

Falošné šuhajdy

Falošné šuhajdy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.

recept,fotorecept,kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou,Zákusky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

200

804

gramov

kcal

hrozienka

40

114

gramov

kcal

kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou

250

??

gramov

kcal

maslo

250

1835

gramov

kcal

orechy vlašské

60

405

gramov

kcal

rum tmavý

3

108

polievkové lyžice

kcal

čokoláda biela

0

??

kcal

 

Recept

1. 

hrozienka 40 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice  orechy vlašské 60 gramov

Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre umyjeme a vysušíme. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Orechy nasekáme.

Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre...

2. 

maslo 250 gramov  cukor kryštálový 200 gramov

Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv rozpustíme maslo a pridáme cukor.

Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv...

3. 

kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou 250 gramov

Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudingom. Varíme 10 minút.

Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým...

4. 

Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom a orechy.

Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom...

5. 

Miešame do kompaktnosti celej hmoty.

Miešame do kompaktnosti celej hmoty....

6. 

Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na vajcia.

Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na...

7. 

Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom šuhajdy vyklopíme.

Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom...

8. 

čokoláda biela

Poukladáme ich širšou stranou nahor a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Poukladáme ich širšou stranou nahor a ozdobíme...

9. 

Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do papierových košíčkov.

Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do...

10. 

Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili väčšie šuhajdy ktoré vznikli vyplnením celej formy. Ich veľkosť a teda tým aj počet kusov môžeme korigovať množstvom hmoty vkladanej do obalov.

Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť