Falošné šuhajdy

Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.
recept,fotorecept,kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou,Zákusky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Zákusky
Kategórie
Zákusky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Nepečené zákusky › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
hrozienka | 40 114 | gramov kcal | |
kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou | 250 ?? | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 60 405 | gramov kcal | |
rum tmavý | 3 108 | polievkové lyžice kcal | |
čokoláda biela | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hrozienka 40 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice • orechy vlašské 60 gramov
Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre umyjeme a vysušíme. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Orechy nasekáme.

2.
maslo 250 gramov • cukor kryštálový 200 gramov
Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv rozpustíme maslo a pridáme cukor.

3.
kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou 250 gramov
Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudingom. Varíme 10 minút.

4.
Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom a orechy.

5.
Miešame do kompaktnosti celej hmoty.

6.
Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na vajcia.

7.
Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom šuhajdy vyklopíme.


9.
Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do papierových košíčkov.

10.
Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili väčšie šuhajdy ktoré vznikli vyplnením celej formy. Ich veľkosť a teda tým aj počet kusov môžeme korigovať množstvom hmoty vkladanej do obalov.

Dobrú chuť!