Falošné šuhajdy
Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.
recept,fotorecept,kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou,Zákusky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Zákusky
Kategórie
Zákusky Vianočné recepty Nepečené Bezlepkové Nepečené zákusky Vianočné zákusky Vianočné nepečené dezerty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
hrozienka | 40 | gramov | |
kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou | 250 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
orechy vlašské | 60 | gramov | |
rum tmavý | 3 | polievkové lyžice | |
čokoláda biela | - |
Recept
1.
hrozienka 40 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice • orechy vlašské 60 gramov
Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre umyjeme a vysušíme. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Orechy nasekáme.
2.
maslo 250 gramov • cukor kryštálový 200 gramov
Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv rozpustíme maslo a pridáme cukor.
3.
kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou 250 gramov
Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudingom. Varíme 10 minút.
4.
Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom a orechy.
5.
Miešame do kompaktnosti celej hmoty.
6.
Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na vajcia.
7.
Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom šuhajdy vyklopíme.
9.
Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do papierových košíčkov.
10.
Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili väčšie šuhajdy ktoré vznikli vyplnením celej formy. Ich veľkosť a teda tým aj počet kusov môžeme korigovať množstvom hmoty vkladanej do obalov.
Dobrú chuť!