svetvomne.sk

Falošné šuhajdy

Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.

 

Počet porcií: 20

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

hrozienka 40 g  rum 3 PL  orechy vlašské 60 g

Dva prázdne umelohmotné obaly od vajec dobre umyjeme a vysušíme. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Orechy nasekáme.

2. 

maslo 250 g  cukor kryštálový 200 g

Šuhajdy varíme vo vodnom kúpeli. Najprv rozpustíme maslo a pridáme cukor.

3. 

kakaový pudingový prášok s keksíkovou múčkou 250 g

Prisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudingom. Varíme 10 minút.

4. 

Odstavíme z ohňa, pridáme hrozienka aj s rumom a orechy.

5. 

Miešame do kompaktnosti celej hmoty.

6. 

Teplú hmotu vkladáme do otvorov v obaloch na vajcia.

7. 

Necháme v chlade 4 hodiny stuhnúť, potom šuhajdy vyklopíme.

8. 

čokoláda biela

Poukladáme ich širšou stranou nahor a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

9. 

Keď čokoláda stuhne poukladáme ich do papierových košíčkov.

10. 

Skladujeme v chlade. V uvedenom recepte sme robili väčšie šuhajdy ktoré vznikli vyplnením celej formy. Ich veľkosť a teda tým aj počet kusov môžeme korigovať množstvom hmoty vkladanej do obalov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť