svetvomne.sk

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

    

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak4strúčiky
cibuľa-
hrach žltý polený sušený500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká30gramov
olej repkový-
soľ2čajové lyžičky
voda1.5litra

1. 

hrach žltý polený sušený 500 gramov

Hrach vysypeme na stôl a preberieme, odstránime z neho prípadné nečistoty či kamienky.

2. 

voda 1.5 litra  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme, takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  múka hladká 30 gramov  cesnak 4 strúčiky

Po uvarení hrach dobre rozmixujeme. V mlieku rozmiešame do hladka múku, prilejeme ju k hrachu, prevaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a podľa chuti ešte dosolíme, prípadne dokoreníme.

4. 

cibuľa  olej repkový

Cibuľu očistíme, opražíme ju do červena na oleji. Hrachový prívarok ňou pri podávaní posypeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť