svetvomne.sk

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak4strúčiky
Cibuľag
Hrach žltý polený sušený500gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká30gramov
Olej repkový
Soľ2čajové lyžičky
Voda1.5litra

1. 

hrach žltý polený sušený 500 g

Hrach vysypeme na stôl a preberieme, odstránime z neho prípadné nečistoty či kamienky.

2. 

voda 1.5 l  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme, takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 30 g  cesnak 4 strúčiky

Po uvarení hrach dobre rozmixujeme. V mlieku rozmiešame do hladka múku, prilejeme ju k hrachu, prevaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a podľa chuti ešte dosolíme, prípadne dokoreníme.

4. 

cibuľa  olej repkový

Cibuľu očistíme, opražíme ju do červena na oleji. Hrachový prívarok ňou pri podávaní posypeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť